Mall-ul Electroputere Parc va fi deschis în noiembrie

1
266

Deşi inaugurarea mall-ului Electroputere Parc este anunţată pentru noiembrie, lucrările de amenajare a halei nici nu au început, municipalitatea recunoscând că nu a emis încă autorizaţiile necesare. În paralel, dezvoltatorul închiriază spaţiile comerciale din incinta uzinei şi primeşte CV-uri pentru angajarea de personal.

Dezvoltatorul K&S Developments a anunţat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă organizate la Primăria Craiova, că mall-ul Electroputere Parc va fi inaugurat, cu siguranţă,  în luna noiembrie a acestui an. Până în acest moment, viitorul centru comercial este ocupat în proporţie de 80%. “S-au semnat contracte de închiriere cu importanţi retaileri de pe segmentul fashion, C&A, NewYorker, Takko, Orsay. Proiectul găzduieşte branduri de încălţăminte şi accesorii precum Bata, Deichmann, Otter şi Leonardo şi va beneficia, de asemenea, de prezenţa unor importanţi operatori din domeniul electronicelor şi al electrocasnicelor, Domo şi Altex”, a declarat Răzvan Sin, reprezentant al DTZ Echinox, consultantul imobiliar al proiectului.

Noul centru comercial va avea şi o librărie Diverta, un magazin de jucării Toyplex, o varietate de branduri de bijuterii, accesorii şi parfumerie: Splend’or, B&B Collection, Kendra, Yves Rocher. La etajul superior, proiectul este prevăzut cu o zona de food şi entertainment, cu cinematograf şi bowling. “Suntem în discuţii pentru amenajarea unui cinema, cu şase-şapte săli, şi a unui teren de joacă pentru copii, acesta din urmă fiind de aici, din Craiova”, a mai spus acesta.

Auchan va începe angajările în iulie

Cel mai mare spaţiu, de 11.000 de metri pătraţi, va fi închiriat de Auchan, pe segmentul alimentar. Va avea 60 de case de marcat şi va comercializa peste 50.000 de produse alimentare. “Ne bucurăm să vă anunţăm că suntem în plină campanie de recrutare pentru echipa de management a magazinului. Deja nucleul echipei de direcţiune este constituit şi îşi va începe formarea şi stagiul practic în magazinele Auchan. În lunile iulie-august, vom demara o amplă campanie de recrutare pentru toate posturile din magazin”, a precizat, ieri, Tiberiu Daneţiu, director de marketing al Auchan România. La deschiderea magazinului, echipa va număra 500 de oameni. Pentru alimentarea cu unele produse, reprezentanţii Auchan şi-au prezentat intenţia de a le cumpăra chiar de la producătorii locali.

“Dorim să stabilim contacte şi să iniţiem relaţii de afaceri cu producători de produse alimentare sau nealimentare din Craiova, din judeţul Dolj sau din zonele adiacente. Îi invităm să ne contacteze, atât pe micul producător agricol, capabil să ne livreze în fiecare dimineaţă câteva lădiţe de salată proaspătă, culeasă cu două ore înainte de deschidere, cât şi pe producătorul de produse tradiţionale româneşti sau pe cel care a dezvoltat deja linii de producţie, pentru a oferi cele mai calitative şi mai proaspete produse pentru clienţii noştri”, a adăugat Tiberiu Daneţiu.

Auchan este un specialist al hipermarketurilor de mari dimensiuni, magazinele sale fiind cele mai mari pe acest segment şi înregistrează cel mai mare trafic de clienţi, în toate oraşele unde sunt prezente. Auchan este, de altfel, una dintre cele mai importante companii de retail din lume, cu 559 de hipermarketuri deschise în 12 ţări (Franţa, Spania, Portugalia, Italia, Luxemburg, Polonia, Ungaria, România, Rusia, Ucraina, China şi Taiwan). La nivel mondial, Auchan are 243.000 de colaboratori , iar în 2009 a înregistrat o cifră de afaceri de 39,7 miliarde de euro. Auchan România numără în momentul de faţă 7 hipermarketuri, iar anul acesta mai sunt prevăzute trei deschideri, printre care şi hipermarketul din Electroputere Parc, de la Craiova.

Un magazin şi trei cafenele din Craiova, prezente în mall

Alături de Auchan, vor avea standuri în mall şi alţi retaileri puternici: Decathlon – unul din cei mai populari retaileri de articole sportive din România, Kiabi – modă şi textile, Leroy Merlin – specialist în articole pentru grădină, Norauto – specialist în echipamente şi servicii auto. “Electroputere Parc va fi primul mare centru comercial din oraş, într-o locaţie cu excelentă vizibilitate şi accesibilitate. Este pentru prima dată în România când un dezvoltator decide să păstreze o clădire cu destinaţie industrială şi să o transforme într-un proiect de retail, conservând faţada şi elemente ce ţin de fosta activitate. Clădirea fostei fabrici Electroputere este binecunoscută craiovenilor şi sperăm că aceştia vor veni cu drag să viziteze brandurile internaţionale şi locale pe care le găzduieşte”, a mai spus Răzvan Sin.

În mall se vor regăsi, de asemenea, şi firme locale, până în acest moment fiind semnat contractul cu “Moda Aliss” şi cu trei cafenele din Craiova. Dezvoltatorul şi-a propus ca mall-ul Electroputere Parc să devină principala destinaţie pentru cumpărături şi distracţie pentru mai mult de 1 milion de locuitori din aria sa de acoperire. La acest lucru trebuie să contribuie şi designul şi arhitectura centrului comercial, care vor oferi “o ambianţă unică ce îmbină shoppingul, relaxarea şi distracţia, oferind clienţilor o experienţă unică de cumpărături”.

Amenajările interioare nu au fost începute

Partea proastă este că mall-ul Electroputere Parc există doar pe hârtie. Autorităţile locale au confirmat, ieri, că nu a eliberat nici o autorizaţie dezvoltatorului, ceea ce înseamnă că în hală nu s-a clintit nici un pai, deocamdată. “Atunci când vor depune toate actele, vom elibera şi autorizaţiile necesare”, a declarat viceprimarul Mărinică Dincă, prezent şi el la conferinţa de presă. “Suntem la nivelul de autorizaţii, iar construcţia va fi în cel mai scurt timp posibil”, a declarat, la rândul lui, reprezentantul K&S Developments, Oana Voicu. Autorităţile locale sunt totuşi încrezătoare că proiectul va fi terminat la termen, astfel încât în luna noiembrie să poată fi deschis pentru cumpărături.

“La început am fost sceptic, dar acum cred că vor reuşi să-l deschidă. Chiar dacă nu s-au apucat încă de el, nu e o mare problemă fiindcă, aşa cum se ştie, clădirea la roşu există, mai trebuie făcute doar nişte amenajări”, a mai spus Dincă. Proiectul Electroputere Parc este finanţat de către Unicredit Bank Austria, va costa 90 de milioane de euro, iar amenajarea sa se va face şi cu concursul unor firme locale.

1 COMENTARIU

Comments are closed.