Descinderi la suspecţi de trafic de droguri din Craiova

0
63

Poliţiştii craioveni specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii DIICOT Craiova au făcut, joi, trei percheziţii, în Craiova, pentru destructurarea unei grupări infracţionale organizate specializate în trafic de droguri. Oamenii legii au ridicat 58 de pliculeţe cu substanţe psihoactive, 7 telefoane mobile, 1.200 de lei şi 300 de euro, două persoane, o femeie şi un bărbat, fiind reţinute pentru 24 de ore după audieri. Cei doi au fost puşi în libertate ieri, după ce Tribunalul Dolj a respins propunerea de arestare preventivă şi i-a plasat sub control judiciar.

mascatiConform reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Dolj, joi, 2 februarie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova şi procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova au organizat o acţiune pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializată în traficul de droguri de risc. Astfel, oamenii legii au descins în municipiul Craiova, la trei locuinţe ale unor persoane suspectate că ar face parte din această reţea. De la locuinţele membrilor grupării infracţionale au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 58 de pliculeţe ce conţin substanţe psihoactive, 7 telefoane mobile, 1.200 de lei şi 300 de euro. În plus, opt persoane au fost ridicate şi duse de poliţişti la sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic ilicit de droguri de risc şi efectuarea de operaţiuni cu substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive, după cum au comunicat reprezentanţii IPJ Dolj.

drog (1)La finalul audierilor, joi seară, procurorul de caz de la DIICOT a emis ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore pe numele a doi dintre membrii grupării, respectiv Ana Maria Văduva şi Ilie Dragoş Ilie, care au fost încarceraţi în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv, în timp ce, faţă de un alt bărbat, procurorul a luat măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Ieri, cei doi craioveni reţinuţi au fost prezentaţi judecătorilor de la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă. Magistraţii au respins propunerea procurorilor DIICOT şi i-au plasat pe Văduva şi pe Ilie sub control judiciar. Procurorii pot contesta hotărârea Tribunalului la Curtea de Apel Craiova. La acţiune au participat şi poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj.