Pasajul suprateran a intrat în campanie / Horaţiu Buzatu a depistat fisuri pe un picior al podului

0
225

Într-unul din picioarele pasajului suprateran au apărut fisuri. După ce le-a cercetat şi fotografiat, candidatul la Primăria Craiova al Mişcării Liberale, Horaţiu Buzatu, spune că aceste crăpături sunt mai profunde decât se crede şi, prin urmare, Primăria Craiova ar trebui să fie îngrijorată de această situaţie.

Preşedintele Mişcării Liberale şi-a desemnat candidatul pentru funcţia de primar al localităţii Pleşoi. Preşedintele partidului, Horaţiu Buzatu, l-a prezentat, ieri, într-o conferinţă de presă, pe Marian Velişcu, cel care va candida la alegerile locale din iunie sub însemnele acestui partid.

 „M-am cam săturat de alergătură şi, la cei 67 de ani ai mei, vreau să fac ceva şi pentru localitatea părinţilor mei. Am ajuns la concluzia că fără o implicare directă şi motivă de a schimba ceva, nu se poate. Plec dintr-o poziţie dezavantajoasă pentru că deja a început o întrecere socialistă între primarii PSD-ului”, a afirmat acesta.

Marian Velişcu a spus că a lucrat timp de 9 ani la Staţiunea de Cercetare de la Dăbuleni, iar după anul 2001 apoi a plecat în străinătate unde a muncit pe diverse şantiere de construcţii în Israel, Italia, Spania, Franţa. „Vreau să aduc o doză de normalitate în primărie, vreau să fac drumuri cu fonduri europene şi să termin emiterea titlurilor de proprietate”. Acesta a intrat în Partidul Mişcarea Liberală  la sfârşitul lui octombrie, la puţin timp de la fondarea acestuia.

Sesizări la Inspectoratul de Stat în Construcţii

Din postura de candidat la funcţia de primar al Craiovei, Horaţiu Buzatu a cerut apoi Primăriei să se sesizeze în cazul stâlpului fisurat de la pasajul suprateran (zona intersecţiei din Valea Vlăicii). Preşedintele Mişcării Liberale spune că a cercetat stâlpul respectiv în două rânduri, că a făcut un set de fotografii şi a scris despre acest lucru pe blogul personal, dar că nu a primit nici o reacţie din partea municipalităţii.

„În afară de anumite insulte care îmi parvin pe blog şi pe social media, nu am nici o dovadă că Primăria are intenţia de a trata cu seriozitate această chestiune. Nu suferă amânare şi eu am luat hotărârea să fac o sesizare şi către Inspectoratul de Stat în Construcţii, atât structura regională, cât şi structura naţională. Îmi pare rău că Primăria manifestă acest autism”, a spus Buzatu.

Se cere o expertiză

În opinia politicianului, acolo este vorba de fisuri în structura stâlpului, nicidecum în stratul de tencuială. „Fisura nu se găseşte doar în partea superioară a stâlpului. La bază stâlpului, pe cealaltă parte, sunt nenumărate alte fisuri orizontale. Sunt mai puţin vizibile, dar probabil că vor deveni mai vizibile odată cu trecerea timpului. Demonstrează foarte clar că stâlpul acela este, în mod foarte clar, afectat”.

Candidatul Mişcării Liberale a cerut, ieri, Primăriei Craiova o expertiză prin care să se stabilească gradul în care este afectat stâlpul pasajului.

„Pretind Primăriei să ceară o expertizare din partea unei comisii independente. Lucrarea este în garanţie, dar ştim doar cine va trebui să deconteze lucrarea, constructorul. Dar cum anume se va face această lucrare nu poate să rezulte tot din opinia constructorului. Trebuie să existe o opinie exprimată de către o comisie independentă. Fac recomandarea să apeleze la o comisie independentă din mediul universitar, atât în Universitatea din Bucureşti, Cluj sau chiar şi Craiova, există specialişti incontestabili care pot veni cu o analiză cât se poate de corectă”, a spus acesta.

Horaţiu Buzatu a arătat că fisurile apărute în piciorul pasajului sunt o problemă care trebuie să fie rezolvată deoarece tramvaiele vor începe şi ele să circule pe acest pasaj. „Primăria nu reacţionează şi lasă impresia că totul decurge bine, e perfect şi noi, cetăţenii, avem obligaţia de a ne bucura pentru ce fac ei. Sunt nişte situaţii în care primăria trebuie să-şi exercite atribuţiile pe care le are”, a concluzionat candidatul Mişcării Liberale.