„Legiunea” a atins în premieră „suta”

0
98

Echipa de baschet a Craiovei a obţinut o victorie lejeră contra Farului, menajându-se şi pentru meciul din Liga Balcanică, din Muntenegru

De un meci facil aveau nevoie „legionarii” lui Nisic înaintea deplasării în Muntenegru, pentru meciul din Balkan League cu Teodo Tivat. Şi aşa s-a întâmplat, fiindcă în Bănie a venit una dintre cele 3 echipe care fac doar act de prezenţă anul acesta în Liga Naţională, Farul Constanţa. O echipă încropită din jucători împrumutaţi şi cu antrenorul pe post de coordonator de joc nu a avut pretenţii în Polivalentă, iar la final a fost mulţumită de diferenţa de 45 de puncte arătată de tabelă, 100-55 (28-15, 25-13, 26-9, 21-18). Craiovenii i-au menajat pe veteranii Seals şi Popescu şi au folosit o rotaţie largă, cu excepţia lui Căpuşan nici un jucător nedepăşind 25 de minute pe parchet. Travis Bureau s-a unduit printre apărătorii adverşi şi a pus 17 puncte spectaculoase în dreptul său încă din primul sfert, pentru ca apoi să se relaxeze pe bancă. Pivot a început Mihai Gavrilă şi el avea să fie şi cel mai bun marcator al echipei, chiar dacă l-a avut ca adversar direct pe înaltul Senai Isleam, tătarul care a făcut parte şi din lotul Craiovei, acum câţiva ani. Favoritul tribunelor, James Tyler, n-a părut în apele sale, dar tot a strecurat vreo 3 slam-dunk-uri şi a recuperat 7 mingi. O surpriză plăcută a fost puştiul Andrei Damian, care a reuşit 5 puncte din primele două aruncări, recuperând şi patru mingi, 3 în defensivă şi una în atac. Croatul Petar Babic a debutat şi el în maioul alb-albastru şi a făcut-o bine, lângă cele 12 puncte adăugând şi 4 intercepţii, 6 recuperări şi 3 pase decisive, cu el pe parchet echipa înregistrând cel mai mare progres duminică. Pentru SCM Universitatea Craiova au jucat de la început: Sokk (5), Kovac (14), Bureau (20), Căpuşan (11), Gavrilă (21), iar pe parcurs: Babic (12), Maric (4), Damian (7) şi Tyler (6). De partea cealaltă, cei mai buni marcatori au fost: Cezar Stănescu (15) şi Şenai Isleam (14). La meci au asisitat circa 3.000 de spectatori, deşi la cele 3 meciuri de duminică nu fuseseră mai multe de câteva sute de fani. După acest succes facil, echipa din Bănie a urcat pe locul 3, dar va ajunge pe poziţia a şasea la încheierea rundei. Următorul meci al Craiovei în Liga Naţională este programat sâmbătă, de la ora 19, în sala „Antonio Alexe” din Oradea, fiind televizat.

Penultima deplasare în Liga Balcanică, la Tivat

Ieri, baschetbaliştii au zburat spre Tivat (Muntenegru), un orăşel turistic superb din Golful Kotor, aflat în aproapiere de două staţiuni renumite de la Marea Adriatică, Budva şi Dubrovnik. Astăzi, de la ora 19, „legionarii” vor întâlni în arena „Zupa” echipa locală Teodo (pronunţia italiană a numelui oraşului muntenegrean), în penultimul meci în deplasare din această competiţie, cel din urmă fiind în Israel. În tur, craiovenii au avut unul dintre cele mai facile jocuri ale sezonului, impunându-se cu 87-76 în Sala Polivalentă, iar dacă nu se va întâmpla nimic neobişnuit ar trebui să se impună şi în seara aceasta, fiind unul dintre meciurile care trebuie câştigate pentru a ne menţine şansele de accedere în Final Four. Cu 14 puncte, SCM Craiova ocupă locul 6 în ierarhia la zi a Balkan League, ultimul care ar asigura prezenţa în barajul pentru Final Four, în timp ce Teodo Tivat, echipă formată aproape exclusiv din jucători muntenegreni, deţine lanterna roşie, cu un singur succes, obţinut contra bulgarilor de la Balkan Botevgrad.