Europarlamentarul Marian Jean Marinescu : „Banii care se iau nu se duc către dezvoltare, ci către consum”

0
91

Europarlamentarul Marian Jean Marinescu, a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, susţinută la sediul PDL, că măsurile luate în ultima perioadă de timp de Guvernul Ponta îi afectează tocmai pe cei pe care ar trebui să îi protejeze şi anume pe cei care muncesc în agricultură. „Unii stau acasă şi primesc ajutoare sociale, dar alţii muncesc şi li se pun taxe şi impozite fără să ţină cont că agricultura nu se face la fel, peste tot. Nu există acelaşi profit. Vă spuneam în campania electorală că nu vor putea să îşi îndeplinească promisiunile fără să mărească taxele. Am avut dreptate. S-au mărit taxele şi impozitele la cei care au cea mai mare nevoie de bani şi aceşti bani nu merg acolo unde trebuie. Banii care se iau nu se duc către dezvoltare, ci către consum, se duc la bugetul de stat, dar nu se întorc. Acest guvern de stânga îi atacă pe cei nevoiaşi, atacă mediul privat, iar la nivel naţional vom avea probleme mari”, a spus Marian Jean Marinescu.

Amendamentul senatorului Mărinică Dincă, aprobat

Despre modul în care sunt impozitaţi agricultorii a discutat în cadrul aceleiaşi conferinţe de presă şi senatorul Mărinică Dincă. Acesta a spus că deja i se plâng doljenii din zona Mischii despre aceste măsuri şi în plus nu este vorba de nici o creştere a pensiei, ci mai degrabă de o scădere a veniturilor pensionarilor, odată ce cresc preţurile la alimente şi se majorează taxele şi impozitele. Dincă a discutat şi despre amendamentele depuse pe baza bugetului. Unul dintre aceste amendamente se referă la schimbarea legislaţiei care prevedea blocarea proiectelor locale în situaţia în care unul dintre proiecte nu a fost realizat. Acest amendament a fost aprobat.

Deputatul Stoica : „Bugetul de stat propus de cei de la USL este o dovadă a unui dublu limbaj”

Deputatul de Dolj, Ştefan Stoica a spus că nu au fost prevăzuţi bani în buget pentru proiectele mult promise doljenilor în campania electorală şi anume pentru Autostrada Craiova-Piteşti sau Centura de Sud. „Bugetul de stat propus de cei de la USL este o dovadă a unui dublu limbaj. Se constată diferenţe foarte mari între propunerea de dinainte de campanie şi bugetul care este azi în Parlament. În ceea ce priveşte investiţiile din Dolj despre care se vorbea, Centura de Sud şi Autostrada Craiova – Piteşti, acestea nu mai sunt menţionate. Se vor continua investiţiile în ceea ce priveşte Centura Ford, de 6 km., reabilitarea drumului Craiova – Bechet şi Craiova – Calafat”, a spus deputatul doljean.

Deputatul Constantin Dascălu cheamă Primăria la bară

Constantin Dascălu, deputat PDL, a declarat că nu renunţă la spațiul biroului parlamentar din cartierul Brazda lui Novac şi că va cere Consiliului Local Craiova să anuleze hotărârea de consiliu prin care acest spaţiu i-a fost repartizat deputatului Nicu Vasilescu. Deputatul PDL de Dolj Constantin Dascălu a adăugat că va acţiona Primăria Craiova în instanţă. „Primăria Craiova a făcut o glumă de prost gust prin această acțiune politică care descalifică oameni ce au ajuns în funcţii importante în cadrul local. Acel spaţiu era amenajat ca birou parlamentar, au fost plătite toate dările la zi, a fost închiriat cu bună-credinţă. Se doreşte acum scoaterea unui parlamentar şi introducerea altuia, acest lucru ne încalcă drepturile deoarece am făcut toate demersurile necesare pentru ca spaţiul să fie închiriat în continuare. Noi acolo ne-am desfășurat activitatea, s-au ţinut audienţe, cetățenii cunosc acea locaţie… Vin sute de cetăţeni cu probleme şi ar fi păcat să se întâmple aşa ceva…”, a spus Constantin Dascălu.