Din fericire, ISU Dolj nu a avut cazuri grave la început de an

0
246
În perioada 01 – 03.01.20201, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al Judeţului Dolj au fost solicitate la 83 situaţii de urgenţă, din fericire nefiind vorba de cazuri grave.
Conform unui comunicat de presă emis de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Oltenia” Dolj, nu au fost situaţii complicate, din fericire. Astfel, au fost  47 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave.  O  intervenție a avut loc  pentru  salvarea unui animal (bovină) căzut într-o mlaștină, în com. Gighera, sat Zăval, unde a intervenit Garda de Intervenție Pompieri Bechet cu o autospecială.  Operațiunea de salvare a decurs fără probleme animalul fiind scos. De asemenea,  au avut loc 32 activități de informare a populației cu privire la măsurile ce trebuie respectate pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19. “Reamintim cetățenilor că cea mai importantă armă pe care o avem în combaterea pandemiei cu virusul SARS-CoV-2 este adoptarea unui comportament responsabil la nivel individual prin respectarea următoarelor măsuri de prevenție:  purtarea măștii astfel încât nasul și gura să fie acoperite;  igienizarea frecventă a mâinilor după contactul cu mediul extern și evitarea ducerii mâinilor la nas, gură și ochi fără spălare/dezinfectare în prealabil; evitarea locurilor aglomerate și păstrarea distanței de minimum doi metri față de persoanele din jurul nostru. Atragem atenția tuturor persoanelor fizice și juridice că acțiunile de informare și verificare a respectării măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2 vor continua zilnic, principalul scop fiind acela de creștere a gradului de siguranță a cetățenilor!”, se arată în comunicatul ISU Dolj.
Incendii …
   În această perioadă, angajaţii ISU Dolj au intervenit şi la stingerea unor incendii, iar statistica spune aşa: 01.01.2021, ora 13:59, Detașamentul 2 Pompieri Craiova a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit în gospodăria unei persoane, din mun. Craiova str. “Zambilei”. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta într-o încăpere existând posibilitatea de propagare la întreaga locuință.  În urma incendiului au ars materiale textile și mobilier. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost sabilită ca fiind un foc deschis în spații închise;  01.01.2021, ora 20:34, Detașamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit cu două autospeciale  de lucru cu apă și spumă  pentru stingerea unui incendiu izbucnit în gospodăria unei persoane, din mun. Craiova , “Aleea I Bâlteni”. La sosirea echipajelor de pompieri, imcendiul se manifesta la acoperișul casei de locuit, existând posibilitatea de propagare la întreaga casă. În urma incendiului au ars acoperișul în proporție de aproximativ 70 % și haine vechi depozitate într-o încăpere. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost sabilită ca fiind un foc deschis în spații închise; 02.01.2021, ora 21:00, Detașamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă  și o autospecială de descarcerare pentru stingerea unui incendiu izbucnit în locuința unei persoane, din mun. Craiova, bld. “Dacia”, bl.1. La sosirea echipajelor de pompieri la locul intervenției s-a constatat că propierarul apartamentului uitase un vas de gătit pe aragaz; 03.01.2021, ora 19:20, Detașamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit în gospodăria unei persoane, din com. Predești. La sosirea echipajelor de pompieri incendiul se manifesta la acoperișul casei de locuit. În urma acestuia au ars materiale textile și acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 180 mp. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost stabilită ca fiind un coș de fum deteriorat.