„Puppets Occupy Street”: S-au deschis aplicațiile pentru ediția 2019 – REvolution!

0
184

Festivalul „Puppets Occupy Street” anunță deschiderea aplicațiilor pentru ediția 2019, cu tema REvolution. Evenimentul va fi organizat la Craiova, pentru al șaselea an consecutiv, în perioada 25 august – 1 septembrie a.c., de Teatrul pentru Copii și Tineret „Colibri”, și va avea mai multe secțiuni: spectacole și concerte; expoziții; arte plastice & vizuale, instalații; filme de scurtmetraj și animație.

Pentru a aplica, cei interesați – companii private și artiști independenți, din țară și din străinătate – trebuie să descarce fișa tehnică de pe www.puppetsoccupystreet.blogspot.ro, să o completeze, apoi să o trimită până la 1 martie 2019 pe adresa de e-mail puppetsoccupystreet@gmail.com. Rezultatele selecției vor fi anunțate după data de 1 aprilie 2019.

„Puppets Occupy Street” este primul festival de arta animației din România care se desfășoară exclusiv în spații neconvenționale, creat pentru comunitate, ce aduce la un loc companii de teatru private și teatre de stat, dar și directori de festivaluri, încurajând astfel parteneriatul public-privat. Festivalul cuprinde de la reprezentații teatrale și animație stradală la ateliere de creație pentru copii și pentru profesioniști, dar și expoziții de scenografie, concerte și parade spectaculoase, cu păpuși gigantice, realizate în regim propriu, proiecții video, video mapping, happening-uri, animație stradală, arte vizuale, arte plastice etc., care se desfășoară simultan în mai multe zone ale orașului. „Puppets Occupy Street” nu are caracter competitiv, scopul lui fiind este acela de a promova arta animației în comunitate și de a genera accesibilitate la actul artistic către toate categoriile de vârstă și toate grupurile socio-profesionale.

Prima ediție „Puppets Occupy Street” s-a desfășurat în anul 2014. Ediția din 2015 a avut ca temă Apa, cea din 2016 – Focul, cea din 2017 – Aerul, iar cea din 2018 – Pământul. Maratonul păpușilor și poveștilor a adus la Craiova, anul trecut, companii de teatru private și artiști independenți din 18 țări, care, în cele opt zile de festival, au prezentat aproape 400 de evenimente, oferite gratuit și desfășurate concomitent în 21 de spații din oraș.