Premier League: Doar 1,12 cm au lipsit…

0
119

Partida şoc dintre Manchester City şi Liverpool pe Etihad Stadium (54.511 spectatori) din etapa XXI-a, s-a încheiat cu victoria la limită a „cetăţenilor” (2-1) după o desfăşurare intensă, cu suspans, cu nu puţine mari ocazii de gol, de o parte şi de cealaltă. Pentru prima dată în campionat, „cormoranii”, care deţin cea mai bună defensivă, au primit un gol în plus, în Premier League, pierzând statutul de invincibilitate. Partida a început în nota de dominare a oamenilor lui Jurgen Klopp, care puteau bascula în minutul 18 întreaga desfăşurare a jocului. Atunci, în urma unui un-doi între Salah şi Milner, internaţionalul egiptean l-a lansat pe Mane, care a avut o ocazie imensă de a înscrie, fundaşul advers Stones degajând balonul în portarul Ederson, de unde s-a întreptat spre spaţiul porţii, lipsind doar 1,12 cm pentru depăşirea liniei de poartă cu întreaga circumferinţă. Dacă Alisson a salvat majorarea scorului în faţa lui Aguero (min. 82) şi Bernardo Silva (min. 90), Ederson a făcut acelaşi lucru în faţa lui Salah (min. 83). Marcatorii partidei au fost Aguero (min. 40), la o greşeală imensă a lui Lovren, şi Sane (min. 72), iarăşi pe o greşeală a lui Lovren, respectiv Roberto Firmino (min. 64). Manchester City relansează campionatul spun comentatorii, şi nu greşesc. Interesantă este notarea jucătorilor făcută de bisăptămânalul France Football.

Manchester City: Ederson 5, Danilo 5, Stones 6, Company 6, Laporte 5, Fernandinho 8, David Silva 4, Bernardo Silva 8, Sterling 6, Sane 7, Aguero 6.

Liverpool: Alisson 4, Al. Arnold 6, Lovren 1, Van Dijk 6, Robertson 6, Henderson 3, Vijnaldum 6, Milner 4, Salah 4, Mane 4, Firmino 6.