Ministrul Economiei, Alexandru Petrescu, a primit avizul Comisiilor

0
288

petrescuAlexandru Petrescu, propus pentru funcţia de ministru al Economiei, a primit, miercuri, aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului.

Membrii comisiilor parlamentare de specialitate au admis propunerea cu 40 de voturi pentru, 17 împotrivă şi o abţinere.

Alexandru Petrescu a fost audiat în Comisiile reunite pentru politică economică, reformă şi privatizare şi, respectiv, pentru industrii şi servicii din Camera Deputaţilor, Comisia economică, industrii şi servicii, Comisia pentru dezvoltare şi strategie economică, Comisia pentru dezvoltare regională, administrarea activelor statului şi privatizare, din Senat.

Alexandru Petrescu a apreciat cu acest prilej că “este prioritar ca România să treacă de la modelul de dezvoltare economică bazat pe industrii intensive şi forţă de muncă uneori slab calificată, la industrii inovative, energie, industrii creative, IT”.

Acesta a precizat că printre priorităţile mandatului său se vor afla administrarea superioară a resurselor naturale ale ţării, cu accent pe apele minerale, zona industriei de apărare, domeniul resurselor energetice, instituirea de fonduri de investiţii, zona protecţiei consumatorilor, pe care vrea să le aducă “în cotidianul zilnic” al cetăţenilor. De asemenea, ministrul desemnat al Economiei a pus accent, în priorităţile prezentate, pe managementul performant al companiilor la care statul este acţionar.