2012, tot fără Ştiinţa

0
330

Noul an nu are semne prea bune pentru revenirea Universităţii în fotbalul românesc

Anul 2012 nu pare să aducă vreo veste pozitivă pentru fanii Ştiinţei, pauza luată de echipa din Bănie în fotbalul românesc urmând să se prelungească. Speranţa unor este legată de Adunarea Generală a FRF din luna martie, chiar preşedintele Mircea Sandu prevestind reprimirea Universităţii în competiţie. Numai că deţinătorul brandului Universitatea, Adrian Mititelu, nu concepe să readucă practic echipa pe stadioane, precizând clar că nu deţine fondurile necesare susţinerii ei, iar de o cedare a acesteia nu poate fi vorba, după cum a anunţat în repetate rânduri. Nici varianta apariţiei unei echipe a Craiovei finanţată de autorităţi nu stă în picioare, chiar în ultimele zile ale lui 2011 primarul Antonie Solomon declarând că nu este viabil un proiect al municipalităţii legat de fotbal. Ultimul care a vorbit despre resuscitarea fotbalului craiovean este unul dintre foştii patroni de tristă amintire ai Universităţii, Gigi Neaţoiu, care şi-ar dori să susţină o echipă în Craiova în cazul în care primăria ar reconstrui stadionul „Ion Oblemenco”.

Marcel Iancu

Marcel Iancu crede în reafilierea echipei

Ultimul preşedintele executiv al Universităţii Craiova, Marcel Iancu, s-a declarat optimist în privinţa şanselor de reprimire a echipei în Liga a II-a începând cu sezonul următor, sperând într-o îndreptare a deciziei iniţiale. „Cred că în 2012 se va reafilia clubul şi va continua tradiţia. Eu zic că toţi oltenii, sau cei care au iubit vreodată Universitatea ar trebui să fie alături de ea până la capat. Cred că decizia luată de Federaţie e lipsită de logică şi de temeinicie. Litigiile ar trebui permise, pentru că nimeni nu ar trebui să îngrădească dreptul la justiţie. Dacă dezafilierea era temporară, jucătorii nu ar fi trebuit declaraţi liberi de contract. Poate, doar pe parcursul perioadei respective.Craiova a avut de suferit, inclusiv în plan financiar. Indiferent dacă ne place sau nu de Adrian Mititelu, trebuie să recunoaştem că, în ultimii şase ani, a fost singurul care şi-a cheltuit averea cu clubul de fotbal”, a spus Iancu la Sport Total FM.

Ştefan Bărboianu

Bărboianu: „Oraşul e mort fără Ştiinţa”

Fostul jucător al Universităţii Craiova, Ştefan Bărboianu, şi-a petrecut majoritatea pauzei competiţionale acasă, la Craiova, unde s-a şi „dezmorţit” în câteva rânduri cu prietenii la o miuţă şi şi-a sărbătorit şi ziua onomastică imediat după Crăciun. Nostalgic după echipa al cărei suporter a fost de mic, Fane spune că se simte golul lăsat de Ştiinţa în fotbalul românesc. „Oraşul Craiova moare, fiindcă el a trăit prin echipa de fotbal în ultimii ani. Mereu au fost jucători talentaţi în Craiova, ar fi păcat ca următoarele generaţii de fotbalişti din Bănie să evolueze în alte oraşe pentru echipe care cândva erau rivalele Ştiinţei, aşa cum s-a întâmplat şi cu mine” a declarat Ştefan Bărboianu. Acesta nu a apucat să joace prea mult pentru noua sa echipă, Astra Ploieşti, din cauza unei accidentări.