O fată de 14 ani a încercat să-şi pună capăt zilelor

0
159

O fată în vârstă de 14 ani, care locuia într-o casă de tip familial – un apartament de la parterul unui bloc de pe strada Victor Gomoiu din cartierul craiovean 1 Mai – , a încercat să-şi pună capăt zilelor, ieri după-amiază. Fata s-a spânzurat cu un cordon de o ţeavă de gaze din spatele blocului, însă a fost găsită la timp de colege şi de supraveghetoare. A fost resuscitată şi transportată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, unde este internată la Terapie Intensivă, starea sa fiind gravă.

Apelul pe numărul de urgenţă  112, care a alertat Poliţia şi Ambulanţa a venit ieri după-amiază, puţin după ora 15.00. Angajata care le supraveghea pe fetele care ocupă apartamentul respectiv, aparţinând Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului (DGASPC) Dolj a observat, la un moment dat, că una dintre tinere, Cristina, în vârstă de 14 ani, elevă în clasa a VII-a la o unitate de învăţământ din cartierul 1 Mai nu a apărut. Le-a întrebat pe colegele ei, au început împreună să o caute, iar la un moment dat, una dintre fete a strigat că a găsit-o în spatele blocului, spânzurată cu un cordon de halat. Medicii de pe ambulanţa sosită de urgenţă la faţa locului au reuşit să o resusciteze, tânăra fiind transportată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova unde a rămas internată sub atentă supraveghere. Reprezentanţii unităţii medicale au precizat că starea fetei este extrem de gravă, fiind internată la Terapie Intensivă, unde este ventilată mecanic, prognosticul fiind rezervat cu privire la evoluţia stării ei de sănătate. Directorul DGASPC Dolj, Florin Stancu a precizat că şi la nivelul instituţiei au fost demarate verificări, că un psiholog şi un asistent social sunt la spital aşteptând să vorbească cu fata dacă îşi revine şi că aceasta nu a creat nici un fel de probleme până acum. Mai mult, nici la şcoală, ieri, nu a dat vreun semn că ar avea vreo nemulţumire. ”Am demarat şi noi o anchetă internă în cazul acestui eveniment nefericit, ca de altfel şi reprezentanţii Poliţiei şi verificăm dacă au fost respectate procedurile. O echipă de la noi formată din asistent social şi psiholog aşteaptă la spital să vorbească cu fata, dacă îşi revine, şi nu putem acum decât să ne dorim ca medicii să reuşească să o stabilizeze”, ne-a declarat Florin Stancu.

Se pare că fata era deprimată în ultima perioadă, însă colegele ei n-au putut oferi mai multe detalii, însă mama fetei suferă de afecţiuni psihice.