Interact Craiova aduce bucurie copiilor din centrele de plasament

0
401

A fost înființat la inițiativa elevilor din colegiile craiovene care nu au rămas indiferenți la pasivitatea comunității și au hotărât că pot face o diferență, iar după aproape 5 ani de existență Clubul Interact Craiova își respectă menirea. În pragul sărbătorilor de iarnă, membrii săi se gândesc și la cei cu care viața nu a fost atât de darnică: copiii din centrele de plasament din Craiova. Convinși că un gest mic poate aduce o mare bucurie, le oferă acestora în dar de Moș Nicolae un spectacol. Evenimentul va avea loc mâine, 4 decembrie, începând cu ora 17.00, în sala Operei Române Craiova.

„Avem voluntari actori, cu toții elevi, sub coordonarea Andradei Băleanu, care vor pune în scenă câteva momente artistice. Ele sunt darul nostru pentru cei aproape 100 de copii din centre de plasament. Au vârste cuprinse între 7 și 12 ani și cu siguranță poveștile noastre îi vor bucura”, spune Ramona Ghiță, membru aspirant al Clubului Interact, elevă în clasa a X-a la Colegiul Național „Frații Buzești” din Craiova.

Deschis tinerilor cu vârste între 12 și 18 ani, Clubul Interact a fost ales ca loc de promovare a faptelor bune și de alți colegi ai săi. „Mi-am dorit să fac ceva pentru societate și mi s-a părut că Interact este locul unde chiar pot să fac. Îți oferă oportunități să ajuți oamenii”, consideră Ramona Ghiță. Cei dornici să se implice în acțiuni de voluntariat se pot adresa și Clubului Rotaract (18-30 de ani), ca și Rotary Club Craiova (peste 30 de ani). Membrii acestora sunt oameni cu un puternic simț civic, a căror perseverență este cea care îi ajută să își atingă scopurile comune și a căror creativitate dă naștere unor proiecte menite să ajute cu adevărat comunitatea, dincolo de orice bariere ar putea întâmpina.

Spectacolul de mâine dedicat copiilor din centrele de plasament este organizat în colaborare cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Dolj și în parteneriat cu Opera Română Craiova și nu reprezintă decât unul dintre numeroasele evenimente și proiecte pe care Clubul Interact le desfășoară pe parcursul anului pentru membri ai comunității aflați în nevoie.