Schimbarea în bine a comunei Melineşti continuă cu Petre Petrescu şi Florea Voinea

2
255

Petre Petrescu şi Florea Voinea, candidaţi ai Uniunii Social Liberale la Parlamentul României, au vizitat, ieri, comuna Melineşti. Una dintre cele mai mari localităţi din Dolj, Melineşti şi-a schimbat „faţa” în ultimii patru ani, de când Ana Ceană a devenit primar. Alături de viitorii parlamentari de Dolj şi de aproximativ 50 de susţinători şi simpatizanţi ai acestora, primăriţa Ana Ceană a bătut străzile comunei, amintindu-le locuitorilor că, pentru viitorul comunei, trebuie să iasă la vot şi să aleagă candidaţii USL: Petre Petrescu deputat şi Florea Voinea senator.

Printre realizările cele mai importante ale primăriţei Ana Ceană se numără pietruirea a peste 30 de kilometri de drum comunal, precum şi începerea proiectului de alimentare cu apă a comunei. „În 2008, când am câştigat alegerile şi am venit la primărie, în comuna Melineşti era o mare problemă: majoritatea drumurilor săteşti şi comunale erau impracticabile. În primul rând mi-am dorit să rezolv această problemă, care a fost şi o promisiune de-a mea în acea campanie electorală. Am şi reuşit să fac asta: în total, au fost reabilitate, reparate, pietruite drumuri în lungime de peste 30 de kilometri. De exemplu, în satul Valea Muierii de Sus nu s-a putut intra niciodată pe timp de iarnă sau pe timp ploios cu maşina. Acum se poate ajunge în orice moment al anului. De asemenea, în fostul Cămin Cultural din Negoieşti am găsit un adevărat dezastru. Cu ajutorul domnului deputat Petre Petrescu, am reuşit să eliberăm acest cămin, care era ocupat de persoane aduse acolo de fostul primar, iar aceste persoane aduseseră imobilul într-o stare avansată de degradare. Apoi, domnul deputat Petrescu ne-a ajutat să obţinem 500.000 de lei de la Ministerul Culturii şi Cultelor şi astfel am reuşit să-l renovăm şi chiar să-l extindem. Actualmente, pot spune că acest edificiu este o perlă a satului Negoieşti. Să vă mai spun şi de podul peste râul Amaradia: era început, valoarea investiţiei era de peste 3 milioane de lei, însă fizic abia erau turnaţi pilonii. Eu am reuşit să finalizez această lucrare şi sunt bucuroasă că în urmă cu puţin timp i-am achitat constructorului şi ultima factură. De asemenea, am inaugurat pe 1 mai 2012 noul sediu al Primăriei Melineşti, care este o adevărată emblemă şi un adevărat palat al comunei noastre – o investiţie de 2 milioane de lei. Am ajutat şi bisericii, prin refacerea picturii sau reabilitarea clădirilor. Tot cu ajutorul domnului deputat Petrescu am reuşit să accesăm, pe fonduri europene, un proiect privind îmbunătăţirea drumurilor de exploatare – pe Măsura 1.2.5.. Este vorba de un drum de 7,3 kilometri, care leagă satele Bodăieşti şi Negoieşti, o adevărată centură vestică a comunei Melineşti”, ne-a declarat Ana Ceană, primăriţa din Melineşti.

”Vrem să aducem apa potabilă în comună şi să extindem reţeaua de gaze”

Următorii patru ani vor fi la fel de plini pentru Ana Ceană, care speră că, după ce USL va câştiga alegerile şi va forma guvernul, va primi banii necesari pentru finalizarea proiectelor: „În mandatul 2012-2016 avem multe de făcut. Melineştiul are treisprezece sate. Vreau să vă spun că, dacă în urmă cu patru ani locuitorii îşi doreau să aibă drumuri pietruite, acum deja s-au obişnuit şi îşi doresc drumuri asfaltate. De aceea, mi-am propus ca, în aceşti ani care urmează, să asfaltăm cel puţin 10 kilometri de drumuri comunale şi săteşti. Alt proiect important este să introducem apa potabilă în întreaga comună. Deocamdată, am obţinut să facem această reţea doar în satul Negoieşti, trebuie să continuăm cu satele Melineşti şi Bodăieşti. Lucrarea are o valoare de 3,7 milioane de lei şi este în curs de executare, iar banii au fost obţinuţi pe Măsura 3.2.2. Vrem să extindem reţeaua de gaze în satul Negoieşti. Avem în plan, de asemenea, să ajutăm şcolile din comună, în special Negoieşti şi Melineşti. Toate aceste proiecte ale noastre nu se vor putea realiza decât dacă avem sprijinul domnului deputat Petre Petrescu, care este o persoană foarte cunoscută la noi în Melineşti, un om care a vizitat foarte des localitatea noastră şi nu a lipsit de la niciunul din evenimentele importante ale comunei. Locuitorii comunei au mare încredere în dumnealui şi în domnul senator Florea Voinea, sperăm să nu ne dezamăgească. Eu m-am convins că dumnealui este un om serios şi că merită încrederea cetăţenilor”.

”Suntem mândri să avem asemenea candidaţi la noi pe colegiu”

Şi viceprimarul Cristinel Matei crede că victoria USL este vitală pentru binele comunei: „Sperăm să obţinem 80 la sută din voturi pentru Uniunea Social-Liberală. Suntem mândri să avem asemenea candidaţi la noi în colegiu. Pe domnul Petre Petrescu îl cunosc dinainte de a fi deputat şi am avut în permanenţă o colaborare excelentă. Despre domnul Florea Voinea ştiu că este consilier al domnului prim-ministru Victor Ponta şi un apropiat al ministrului de Finanţe Florin Georgescu. Dumnealor ne pot ajuta să obţinem finanţare pentru asfaltarea drumurilor comunale şi pentru alimentarea cu apă a întregii localităţi, pentru că apa din comună nu este potabilă în acest moment”.

”Am dori ca USL să rezolve problema locurilor de muncă pentru tineri”

Directorul adjunct al Liceului „Alexandru Macedonski” din Melineşti, Constantin Borocan, este extrem de încântat de colaborarea cu Primăria şi cu edilul-şef: „Primăria colaborează foarte bine cu liceul şi cu şcolile din comună. Ne-a ajutat să obţinem fonduri şi să reparăm acoperişurile şi sobele la clădirile liceului. Singura noastră problemă este că absolvenţilor liceului nu le este uşor să îşi găsească locuri de muncă. Am dori ca USL să rezolve problema locurilor de muncă pentru tineri”.

”Se simte că doamna primar a colaborat bine cu domnul deputat Petre Petrescu”

Locuitorii comunei sunt convinşi că USL este cea mai bună alegere pentru români, la alegerile din 9 decembrie. „Se simte că doamna primar a colaborat bine cu domnul deputat Petre Petrescu. Sperăm din suflet ca USL să câştige majoritatea şi să treacă de 50 la sută. Aş vrea să iasă din nou 7 milioane de oameni la vot”, ne-a declarat Ion Dumitru, de 60 de ani, pensionar pe caz de boală. Şi Ion Bâzdoacă, de 80 de ani pensionar, aşteaptă veşti bune din partea viitorului guvern: „Eu îmi doresc să se mărească pensiile, să putem ţine pasul cu preţurile”.

2 COMENTARII

  1. Crezusem ca nu mai are primarita cui sa imparta plase si de aceea a intrat in scoala sa imparta . Poate intra si la -20 de grade sa vada temperatura din scoala .

  2. atentie la modul cum va laudati, d-na Ceana aduceti aminte de cladirea inaugurata pe 1mai2012 :
    1.Nu a fost respectat termenul de executie conform licitatiei!
    Oare ce o avea de spus ANRMAP?
    2.cladirea functioneaza si in prezent fara autorizatie la incendiu! Ce vor spune cei de la ISU Dolj?
    De ce nu spuneti oamenilor cum ati platit aproximativ 600 de milioane, din bugetul Primariei Melinesti, celor doi paznici fara sa si popriti in acest sens? Oare ce zice Curtea de Conturi?

Comments are closed.