Kelemen Hunor – raţionament corect

1
673

Viitoarea coaliţie de guvernare trebuie să dea o perspectivă mai lungă, inclusiv privind amendarea Constituţiei, declară preşedintele UDMR, Kelemen Hunor. El afirmă despre o eventuală coaliţie cu PNL şi PSD că ar fi „o majoritate confortabilă”. Kelemen Hunor a vorbit la RFI despre o eventuală coaliţie cu PNL şi PSD că ar fi „o majoritate confortabilă, dar dacă nu dai o perspectivă, inclusiv privind amendarea Constituţiei, atunci ce rost mai are o astfel de majoritate, unde unii sunt pe poziţia bunicii în ziua în care vine poştaşul, să stea frumos în geam”.

Ce coaliţie vrea UDMR? Kelemen Hunor spune că „sunt posibilităţi şi cu USR-ul şi cu PSD-ul, dar trebuie să vezi care e dezideratul, trebuie să dai o perspectivă mai lungă, mai mare, mai consistentă, indiferent în ce direcţie te duci, altfel nu se poate forma o majoritate stabilă, nu se poate forma o majoritate constructivă şi ne trezim peste 3, 4, 5 luni de zile cu aceleaşi probleme. Deci dacă nu deschizi o perspectivă, nu dai o substanţă, acest lucru înseamnă inclusiv problema colaborării după 2024, e greu să faci un Guvern stabil”. Liderul UDMR precizează că prima variantă de coaliţie ar fi cu USR: “Prima variantă, sigur, ar fi cu USR-ul, din punctul nostru de vedere, aşa cum am plecat la drum acum aproape un an de zile. Acest lucru înseamnă 52%, aproape 53% din Parlament. Este o majoritate simplă, dacă adăugăm şi grupul Orban, trebuie să negociezi cu ei, înseamnă 56%”.

În opinia sa, „dacă mergi pe varianta PSD-PNL, înseamnă 59%, aproape 60%, fără gruparea Orban, deci este o majoritate clară. Dacă adaugi şi UDMR-ul şi minorităţile la o astfel de variantă, ajungi la o majoritate de peste 65% şi chiar 69% aproape cu minorităţile, aproape 70% cu minorităţile naţionale. Este o majoritate confortabilă, dar dacă nu dai un deziderat şi nu dai o perspectivă, inclusiv privind amendarea Constituţiei, atunci ce rost mai are o astfel de majoritate, unde unii sunt pe poziţia bunicii în ziua în care vine poştaşul, să stea frumos în geam, ceea ce nu este de dorit”.

1 COMENTARIU

  1. Intr-un eseu al filozoafei Simone Weil (Gravitatea si gratia),la capitolul ,,acceptarea golului” am retinut urmatoarele:,,Necesitatea unei recompense, inseamna a primi echivalentul a ceea ce am dat.Dar, cand suntem violenti fata de aceasta necesitate, lasam un gol,un vid care se produce ca o chemare in aer si, o recompensa supranatuala, poate sa vina! Ea nu va sosi daca ai o alta simbrie:numai vidul o va face sa vina!”. Ce vrea de fapt ,domnul Hunor? Nimic altceva decat recompensa ! Adica participarea la actul de guvernare cu orice pret! Partid mic, minoritar si nationalist (maghiar) dar ahtiat dupa putere. Am observat cum a fost recompensat si Iohannis ,fost leader al unei formatiuni nationalist-germane din Romania de azi! Rationamentul domnului Hunor nu e corect: sa te faci frate cu dracul ca sa treci puntea , nu-i o rezolvare!,, Sa accepti un gol in tine insuti, este supranatural.Unde putem gasi aceasta energie pentru un act fara echivalent? Energia trebuie sa vina din alta parte” spune Weil. Atunci eu zic ca un referendum ori un plebiscit pentru abolirea tuturor partidelor politice ar umple acest gol(politic) care apasa asupra Romaniei.Apoi sa urmeze alegeri la care trebuie sa se prezinte candidati independenti in functie de meritele lor personale si nu ale unui partid sau altul.Asa ca Romanai trebuie sa cunoasca intr-adevar ca ,pe langa romani sunt si maghiari, germani, rusi, uncraieni, cehi,tatari, turci , sarbi, tigani, arabi etc care au merite personale si care pot scoate tara din aceste mizerabile guvernari, asa-zise democratice. De ce oare niciun politician nu propune asta Ce au dat toate partidele politice ale Romaniei in intreaga ei istorie ? Doar saracie, supunere, pupatul picoarelor si mainilor straine! care ne jefuiesc cu zambetul pe buze! Oare sa fi uitat cei care au scris,,Declaratia de la Bucuresti” ca putem avea si alta varianta de guvernare ,in afara de cea a partidelor politice?

Comments are closed.