Ce efecte va avea „şocul FCSB”?

0
116

Astra Giurgiu – Universitatea Craiova

Giurgiu, stadion: „Marin Anastasovici”, astăzi, ora 20.45

Astra Giurgiu: Iliev – Belu, Polczak, Erico, Al. Stan – Seto, Nyuiadzi – Ioniţă, Moise, Balaure – Le Tallec. Antrenor: Eduard Iordănescu. Rezerve: Lazar – Biceanu, Radunovic, Dandea, V. Gheorghe, Marquinhos, Chipirliu.

Universitatea Craiova: Calancea – Spahija, Kelic, Tiago Ferreira – Martic, Zlatinski, Mateiu, Bancu – Burlacu, Gustavo, Băluţă. Antrenor: Devis Mangia. Rezerve: Mitrovic – Datkovic, Dimitrov, Screciu, Briceag, Roman, Mitriţă.

Arbitru: Marcel Bârsan (Bucureşti).

După eşecul din derby-ul de la Severin, alb-albaştrii joacă în deplasare cu Astra Giurgiu

În partida de la Giurgiu se va vedea cât de bine suportă echipa Craiovei un şoc de magnitudinea celui suferit în derby-ul cu FCSB. Alb-albaştrii au pierdut doar două meciuri în acest campionat, cu echipele care o preced în clasament, însă dacă eşecul din Gruia a fost unul controversat şi oarecum nemeritat, înfrângerea de la Severin, de săptămâna trecută, poate lăsa urme în special asupra moralului jucătorilor şi, în consecinţă, asupra formei sportive a acestora. Antrenorul Devis Mangia s-a referit, în prefaţa disputei cu Astra, la partida cu FCSB ca la un accident, însă problemele pe care echipa le-a avut în special în faza defensivă s-au observat şi în alte meciuri, numai că de această dată jucătorii lui Dică le-au şi speculat, trasnformând derby-ul într-un coşmar pentru fanii olteni. De altfel, inclusiv meciul din tur cu Astra a reliefat anumite carenţe în jocul alb-albaştrilor, mai degrabă formaţia oaspete fiind atunci mai aproape de victorie, pe final. Tehnicianul italian a insistat că nu se va abate de la strategia concepută pentru acest sezon, aşa că ne aşteptăm la aceeaşi aşezare cu 3 fundaşi. Paradoxal, tocmai când se formase oarecum o tripletă defensivă stabilă, cu Datkovic-Kelic-Tiago, aceasta a dat mari semne de slăbiciune, erorile nefiind numai individuale, ci şi colective, dovadă că sistemul lui Mangia nu este nici pe departe pus la punct. Inexplicabil de ce Mangia nu a sacrificat unul dintre cei 3 atacanţi scunzi pentru a-l integra pe Burlacu, juniorul aflat în creştere evidentă, preferând în schimb să-l forţeze pe Screciu, care nu se regăseşte în acest sezon.  Burlacu se simte încrezător înainte de meciul de azi: „Noi ne gândim la următoarea partidă, vom lua lucrurile bune din meciul cu FCSB, am analizat toate părţile şi vrem să readucem zâmbetul pe buze suporterilor. Trebuie să privim înainte, pozitiv, pentru meciul următor. Cunoaştem punctele bune şi mai puţin bune ale Astrei, dar noi ne vom vedea de jocul nostru. Suntem montaţi să facem o partidă bună şi să obţinem toate cele trei puncte”. Despre meciul cu Astra, Devis Mangia a declarat: „Avem un meci greu în primul rând pentru că Astra este o echipă care joacă un fotbal de calitate. În acelaşi timp, beneficiază de individualităţi, de jucători buni, care pot face diferenţa”.

Edy Iordănescu va sta în tribună

Lipseşte de pe banca tehnică a gazdelor antrenorul principal Eduard Iordănescu, suspendat două etape de Comisia de Disciplină, în urma scandalului cu Sebastian Colţescu, de la meciul cu ACS Poli Timişoara, arbitrul craiovean trimiţându-l în tribună pe tehnician, din cauza vociferărilor. De asemenea, vârful Abang este şi el indisponibil, după ce a fost eliminat tot în partida de pe Bega. Preşedintele Astrei, Dani Coman, a vorbit despre jocul de astăzi: „Trebuie să uităm paşii greşiţi pe care i-am făcut. Trebuie să conştientizăm că nu suntem într-o perioadă bună în campionat, că trebuie să acumulăm puncte, să ajungem în play-off, pentru că ăsta este principalul obiectiv al acestui club. Nu aş putea spune că jucătorii de la Craiova sunt şifonaţi. Sunt jucători de calitate, precum Băluţă, Bancu, Mitriţă, care au dat goluri din faze care nu anunţau nimic. Eu sper ca jucătorii noştri să dea dovadă de maturitate, inteligenţă şi să-şi dea seama că nu suntem într-o perioadă bună şi că trebuie să ajungem în play-off. Bineînţeles că Iordănescu e nemulţumit de rezultate, dar eu cred că jucătorii vor face un cadou frumos, neavîndu-l pe bancă mâiine. Suntem pe o pantă descendentă, dar să nu uităm că avem foarte mulţi jucători noi, care au venit după o perioadă lungă de inactivitate. E normal din punctul meu de vedere să aibă o perioadă mai slabă. Am încredere în antrenor că poate să-i capaciteze pe toţi la maximum pentru a face performanţă. Sunt convins că putem ieşi din această pasă”.