Povestea campionilor de la Palatul Copiilor din Craiova

0
432

În perioada 15-17 septembrie, s-a desfășurat, la Cluj  – Napoca, Cupa “Palatului Copiilor”- Cupa României “Karate WUKF 2023.” Au participat 872 de sportivi de la 56 de cluburi. Palatul Copiilor  din Craiova a fost reprezentat de un număr de 16 elevi pregătiți de prof. Cojocariu Simona Ionela. Copiii Cercului de Karate au obținut multiple rezultate, fiind în frunte. Vă prezentăm câteva destăinuri ale eroilor.

 Începem cu lista premianţilor, competiţia fiind  foarte echilibrată:

Categoria fete sub 7 ani

Ureche Anastasia – locul I kata individual

  • Locul II kihon

Categoria fete 7 ani

Lăceanu Beatrice Andreea – locul I kata individual

Pădureanu Antonia Maria – locul III kata individual

Categoria sub 9 ani fete kata echipe – locul II Ureche Anastasia, Lăceanu Beatrice Andreea, Pădureanu Antonia Maria

Categoria băieți 7 ani

Cojocariu Ștefan – locul I kata invidual

  • Locul I kihon

Ionescu Albert Ștefan – locul II kata individual

  • Locul II kihon

Categoria sub 9 ani băieți kata echipe – locul I Cojocariu Ștefan, Ionescu Albert Ștefan, Vlad Andrei

Categoria 9 ani fete

Ciontu Andreea Valentina – locul III kata individual

Categoria 9 ani băieți

Gavril Radu Mihai – locul I kata individual

  • locul I kihon

Categoria 10 ani fete

Predoi Maya – Alexandra – locul III kata individual

Categoria 12 ani fete

Dunoiu Raissa Maria – locul I kihon

Categoria 12 ani băieți

Firănescu Luca Ionuț – locul II kihon

“În urma rezultatelor obținute , Palatul Copiilor Craiova s-a clasat pe locul 12 din cele 56 de cluburi participante. Suntem mândri de aceste rezultate”, a precizat prof. Carmen Eugenia Pascu,  director al Palatului Copiilor din Craiova. Aceasta a continuat: “Nu sunt singurele performanţe obţinute. Am avut, chiar dumneavoastră aţi scris,  alte trofee cucerite, în mai multe competiţii, pe diferite ramuri. Referitor la aceşti campioni, pentru că asta sunt, copiii şi mentorii lor au venit, în această vară, să se antreneze. Aşi dori să mai spun că şi la judo avem elevi, care se antrenează la noi”.

Vorbesc premianţii

În anii 1980, karatele au fost interzise, conform dogmelor politice de atunci – era sport “periculos”, “cosmopolit”. După 1990, s-a revenit la normalitate, iar rezultatele au început să apară. De aici , mai departe, venim cu cu ceea ce au trăit eroii de acum. “. Este foarte adevărat : înainte de 1990, ne antrenam pe unde puteam, sportul fiind interzis. Era considerat periculos. Aşa erau vremurile.  Acum, la Palatul Copiilor , avem o secţie  de karate, unde sunt înscrişi peste 150 de copii. La competiţia din septembrie ne-am descurcat extraordinar. Meritul este, în primul rând, al copiilor. I-am antrenat, dar, fără sprijinul familiei  acestora nu puteam realiza performanţe”, a precizat Simona Cojocariu, deţinătoare a “centurii negre cu doi dani”, în Karate. De aici încolo, vorbim cu unii dintre performanţi. Primul este chiar băiatul Simonei, se numeşte Ştefan, şi are şapte ani : “De trei ani practic acest sport, a fost şi greu şi uşor. Mama era mai mult cu gura pe mine. Am mai fost la patru concursuri, făcând un antrenament în fiecare săptămână” Ca o completare, Simona vine cu o precizare: “Eram mai dură cu el, dar a înţeles, deoarece, dacă îl protejam, veneau ceilalţi tineri …”. Altfel, ce să mai spun mai mult”. Imediat, ne spune ceva Raisa Dunoiu, elevă în cls. a VI-a la Colegiul Naţional “Elena Cuza” din Craiova: “A fost greu, tata m-a adus, spunea că aş fi timidă, dar m-am descurcat, cel puţin aşa cred”. Un alt puşti, Luca Ionuţ Firănescu, elev în cls. a VI-a la Colegiul Naţional “Carol I”  , ne spune: “M-au adus părinţii, că eram ceva mai grăsuţ. A fost greu la început, dar

m-am obişnuit şi m-am şi disciplinat”.