A murit Bernard Tapie, preşedintele cu care OM a câştigat Champions League

0
308

A încetat din viaţă, la 78 de ani, fostul preşedinte al lui Olympique Marseille, Bernard Tapie. Acesta a fost la cârma lui OM din 1986 până în 1994, cea mai glorioasă perioadă din istoria clubului. Patru titluri consecutive în Ligue 1 a câștigat Marseille cu Bernard Tapie președinte, între 1989 și 1992, plus Liga Campionilor în 1993, singurul trofeu Champions League din istoria fotbalului francez.

”Olympique Marseille tocmai a luat la cunoștință cu tristețe de moartea lui Bernard Tapie. El va lăsa un mare gol în inimile noastre și va rămâne pentru totdeauna o legendă a clubului” a anunţat gruparea de pe “Velodrome”.

În 1993, în finala de la Munchen, OM a câştigat cu 1-0 în faţa lui AC Milan, gol marcat cu capul de fundaşul central Basile Boli. Trupa condusă de pe bancă de Raymond Goethals arăta astfel: Barthez – Angloma, Boli, Desailly, Di Meco – Eydelie, Sauzee, Deschamps – Abedi Pele, Voller, Boksic. Cu doi ani mai devreme, OM pierduse finala Cupei Campionilor, în faţa Crvenei Zvezda, la lovituri de departajare.