USR va avea regulament pentru susţinerea candidaţilor independenţi

0
230

Biroul Naţional al USR a decis în şedinţa de miercuri că este necesar un regulament pentru susţinerea candidaţilor independenţi la alegeri, ceea ce va permite unui candidat precum Nicuşor Dan să propună partidului să îl sprijine în alegerile pentru Primăria Capitalei.

”Biroul Naţional al USR a decis în şedinţa de miercuri că este necesar un regulament pentru susţinerea candidaţilor independenţi la alegeri.  În prezent, Statutul USR are doar prevederi legate de alegerea candidaţilor partidului dintre membrii USR. În lipsa unui asemenea regulament, deciziile filialelor locale de a susţine candidaţi care nu sunt membri USR ar putea fi deschise contestărilor din punct de vedere statutar şi legal”, anunţă USR.
Biroul Naţional a decis convocarea Comitetului Politic pentru data de 30 noiembrie pentru discutarea acestui regulament. Comitetul Politic al USR este singurul organism statutar care poate aproba regulamentele de alegeri şi care poate decide asupra alianţelor şi asocierilor politice şi electorale. (News.ro)