Ion Prioteasa, președintele CJ Dolj : “Acționați într-un domeniu de înaltă responsabilitate”

0
217

Președintele Consiliului Județean Dolj a fost prezent astăzi la Competiția Națională de Descarcerare și Acordare a Primului Ajutor Calificat. În acest context, șeful administrației doljene le/a transmis sincere aprecieri profesioniștilor dedicați uneia dintre cele mai dificile, dar și nobile misiuni. “Acționați într-un domeniu de înaltă responsabilitate, un domeniu pe care, din respect pentru rolul important pe care îl aveți, l-am așezat și noi în centrul preocupărilor noastre, așa cum o atestă demersuri investiționale de peste 35 de milioane de euro, prin care am dorit să venim în sprijinul salvatorilor de vieți omenești.

Astfel am putut crea la Craiova, cu susținerea Guvernului României, un punct de operare aeromedicală SMURD; astfel au fost achiziționate echipamente moderne și a fost înființat un centru performant, capabil să ofere o reacție promptă și să realizeze coordonarea intervențiilor în Dolj, dar și dincolo de frontiera sudică.

Am dezvoltat, de-a lungul timpului, o excelentă relație de colaborare cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență «Oltenia» și rămânem ferm implicați în acest parteneriat, cu noi inițiative care pot contribui în mod semnificativ la creșterea gradului de siguranță, în beneficul comunităților. În calitate de președinte al Consiliului Județean Dolj, doresc să adresez sincere felicitări organizatorilor acestui eveniment, precum și mult succes tuturor competitorilor înscriși, încredințându-vă de întreaga noastră considerație și deschidere pentru conlucrare.“