Craiova: IPJ Dolj a lansat ”Săptămâna prevenirii criminalităţii – ediţia a II-a 2017”

0
186

Astăzi, la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dolj,  a avut loc o conferinţă de presă în care a fost lansată ”Săptămâna prevenirii criminalităţii – ediţia a II-a 2017” la care a participat Șeful I.P.J. Dolj – comisar şef de poliţie Dr. Constantin Nicolescu, Inspectoratul General al I.S.J. Dolj – prof. Leontina Monica Sună,  şeful Serviciului de Ordine Publică Dolj – comisar şef Mihai Stoian, comisar şef Stanca Giucă – Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Dolj, precum şi Irina Gruia – psihoterapeut şi reprezentant al Casei de Cultură a Sindicatelor.

Fiecare zi din această săptămână are o anumită temă, iar activităţile sunt desfăşurate pe această linie, atât de către ofiţerii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii cât şi de poliţiştii de proximitate din cadrul formaţiunilor din judeţul Dolj.

Ziua de luni, 2 octombrie a.c., a urmărit prevenirea delincvenţei juvenile, astfel că ofiţerii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, la Şcoala Gimnazială „Elena Farago” din Craiova, a susţinut o dezbatere pe  tema  prevenirii violenţei în mediul şcolar, a infracţiunilor contra patrimoniului şi a traficului şi consumului de droguri.  De asemenea, dezbateri cu elevi, părinţi şi cadre didactice, vizionări de filme educative au avut loc în unităţile de învăţământ din întregul  judeţ, evenimente organizate şi susţinute de către poliţiştii de proximitate din municipii şi oraşe, dar şi de poliţiştii de la posturile de poliţie comunale.

Ziua de astăzi, 3 octombrie, a fost dedicată prevenirii victimizării minorilor, sens în care ofiţerii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii  au fost prezenţi la Şcoala Gimnazială „Sfântul Dumitru” din Craiova unde au stat de vorbă cu cei mici despre prevenirea victimizării minorilor în mediul on-line.

În zilele ce urmează vor avea loc activităţi pe linia prevenirii infracţiunilor contra patrimoniului – prevenirea furturilor din auto, prevenirea violenţei în familie şi siguranţa rutieră.

Ca în fiecare an, în activităţile desfăşurate, poliţiştii doljeni au ca parteneri Inspectoratul Școlar Judeţean Dolj, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi protecţia Copilului Dolj, Casa de Cultură a Sindicatelor Craiova şi Crucea Roşie – Filiala Dolj.