Încă șase microconcerte în stagiunea estivală a Filarmonicii „Oltenia”

0
78

La început de septembrie, craiovenii sunt invitați din nou să asculte muzică clasică în parcuri și în cartiere! În cadrul stagiunii estivale a Filarmonicii „Oltenia”, șase microconcerte vor avea loc în perioada 3-10 septembrie, acestea urmând să fie susținute de un duo de fagoturi, un trio de instrumente de suflat din lemn și un altul de corni. Primul are loc chiar astă-seară, cu începere de la ora 19.15, pe Calea București, în zona Rotonda.

Cea de-a II-a ediție a proiectului „Filarmonica Oltenia (RE)descoperă oraşul… în 33 de minute de muzică clasică” se desfășoară în perioada 10 iunie – 10 septembrie, până în prezent fiind prezentate publicului 14 microconcerte, susținute de artişti instrumentişti şi artişti lirici – membri ai Orchestrei Simfonice şi ai Coralei Academice. Alte șase evenimente similare, de câte 33 de minute de muzică clasică fiecare, urmează să aibă loc în prima parte a acestei luni.

Și de această dată programul microconcertelor este structurat pe un repertoriu de mare accesibilitate și popularitate, de la Oda bucuriei de Beethoven și Mica serenadă de Mozart la Habanera și Aria toreadorului din opera „Carmen” de Bizet, Muzica apelor de Handel ș.a. Își vor da concursul un duo fagoturi format din Ion Rusescu și Ion Nicolcioiu, un trio de instrumente de suflat din lemn (Olimpiu Oancea, Vasile Țicu, David Verdeț) și un trio de corni (Roxana Cherciu, Gheorghe Dondoe, Vasile Bordenciu).

Ca și precedentele, cele șase concerte vor fi prezentate în spații neconvenționale din oraș. Primul are loc chiar astă-seară, de la ora 19.15, pe Calea București, în zona Rotonda. Următoarele se vor desfășura în Parcul „Nicolae Romanescu” (4 septembrie), Valea Roșie – Complexul Vechi (5 septembrie), cartierul Rovine – strada „Nicolae Iorga”, locul de joacă pentru copii, bl. 21-36 (8 septembrie), părculețul „Mihai Bravu” (9 septembrie) și părculețul de lângă Liceul Pedagogic (10 septembrie).