Arestați pentru zece furturi comise în zece zile

0
87

Doi tineri din comuna doljeană Cetate au fost arestați preventiv, pentru 30 de zile, luni după-amiază, după ce polițiștii din Calafat au reușit să probeze că cei doi au comis 10 furturi în 10 zece zile, prejudiciul creat fiind de aproximativ 8.500 de lei. Unul dintre tineri a fost prins la sfârșitul săptămânii trecute după ce a intrat cu mașina pe care o furase, un Land Rover, în gardul cimitirului din Maglavit.

Poliţiştii doljeni au solicitat, luni, instanţei de judecată punerea în mişcare a acţiunii penale şi cercetarea în stare de reţinere a doi tineri care au bătut toate recordurile, fiind suspectaţi de comiterea a 10 furturi în zece zile, prejudiciul creat fiind de aproximativ 8.500 lei.

Mai exact, în urma investigațiilor efectuate, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Calafat au stabilit faptul că Elvis Marcu, de 18 ani şi Ionuț Crăciun, de 20 de ani, ambii din comuna doljeană Cetate, au sustras, în perioada 17-28 august a.c., bunuri din 8 autoturisme. În plus, au mai sustras un moped, dar şi un autoturism Land Rover, pe care ulterior l-au avariat. Reamintim că, la sfârșitul săptămânii trecute, Ionuț Crăciun a profitat de faptul că mașina avea una dintre portiere neasigurată şi cheile în contact, s-a urcat la volan și a pornit la plimbare, conducând circa 2 km pe drumurile publice din localitatea Maglavit. Din cauza neîndemânării, întrucât nu posedă permis de conducere, a pierdut controlul asupra direcției de mers într-o curbă intrând în gardul de beton al cimitirului din localitate.

„În baza probatoriului administrat de poliţişti, propunerea a fost însuşită de  Parchetul de pe lângă Judecătoria Calafat, iar dosarul a fost înaintat Judecătoriei Calafat care a emis pe numele celor doi doljeni mandate de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, inspector principal Alin Apostol.