Pandurii îşi continuă iureşul

0
258

Rapid, ridiculizată la Tg. Jiu

Protagonista unui start fulminat de campionat, cu 16 puncte din 18 posibile înaintea acestei runde, Pandurii lui Grigoraş au început în forţă şi sâmbătă, contra Rapidului, formaţie căreia i-a perforat pentru întâia oară poarta în doar minutul 4, prin Voiculeţ, care a fructificat o centrare a lui Ibeh.

Venită pe „Municipalul” gorjean cu o formulă ultra-defensivă (rămaşi pe bancă Teixeira, Herea sau Pancu), continuarea a fost umilitoare pentru Rapid, oamenii pregătiţi de Sabău nemaifiind ulterior în stare nici măcar să urmărească bine meciul, dar să provoace vreo neplăcere neaşteptatului lider. Codrea a fost singurul care s-a chinuit să-şi ordoneze un pic echipa! Prea puţin în faţa “vijeliei” care făcea ca mingea să zboare de pe un picior pe altul şi de pe o parte a terenului pe alta. Giuleştenii au scăpat însă, întrând la pauză cu doar 0-1.

Partea secundă a început după acelaşi scenariu ca prima, numai că de această dată laborioaselor gazde le-au trebuit ceva mai mult să marcheze. Mai exact 13 minute. “Triunghi” de mare efect Maxim-Răduţ-Voiculeţ, şi mijlocaşul i-a intors “assist-ul” lui Ibeh, care a pus latul cu poarta goală (2-0).

Singura ocazie importantă a Rapidului a venit în minutul 62 atunci când Goga a trimis din interiorul careului puţin pe lângă stâlpul din stânga al lui Lazar.

A fost ultima fază niotabilă a partidei, Pandurii alegând ulterior să nu mai forţeze.

Echipe

Pandurii: Lazar – Unguruşan, Viera, Mamele, Vlad – Nistor, Voiculeţ, Răduţ – Maxim (Cristea 89), Lemnaru (Boutadjine 65), Ibeh (Matulevicius 87).

Rapid: Pecanha – I. Voicu, Burcă, Glauber, Bozovici (Goga 58) – Pavlovici, Codrea – M. Roman (Stefan 45), Grigore, Milisavljevici – Surdu (Pancu 69).

 

“E o plăcere să te uiţi la Pandurii. Seamănă cu Dinamo de la finalul anilor ’90! Joacă un fotbal spectaculos, în viteză. Îmi doresc să ia titlu, evoluţiile lor sunt peste cele ale Unirii sau ale Oţelului atunci când au terminat pe primul loc.”

Ioan Ovidiu Sabău, antrenor Rapid.

 

“Am început jocul foarte bine, presingul nostru le-a pus mari probleme rapidiştilor. Am avut şi noroc că am deschis scorul repede, oricum ăsta era planul, să-i luăm tare. E bine că ne-a ieşit.”

Claudiu Voiculeţ, mijlocaş Pandurii.