Handbalistele Craiovei, sparring-partner pentru campioane

0
276

Deşi nu sunt edificatoare rezultatele din meciurile de pregătire, semnele sunt că echipa feminină de handbal a Craiovei, care posedă un buget semnificativ an de an, exclusiv din fonduri publice, are şanse reduse să evadeze din mediocritate în stagiunea care urmează, după ce în ultimii ani a dezamăgit profund. După un prim meci amical în care a egalat-o în ultima secundă de joc pe CSM Tg. Jiu, SCMU Craiova a pierdut la scor, 35-25, jocul din deplasare contra campioanei, CSM Bucureşti, la pauză scorul fiind 16-14 pentru gazde.

Cei care se ocupă de media şi comunicare la SCM Craiova n-au anunţat lista de jucătoare care au evoluat sau măcar marcatoarele, dar au ţinut neapărat să scuze înfrângerea la scor prin faptul că “echipa noastră a schimbat garnitura în partea a doua a jocului, rulând întreg lotul”, de parcă gazdele ar fi folosit cel mai bun 7 pe tot parcursul jocului. Dimpotrivă, Cristina Neagu a jucat mai puţin de un sfert de oră şi s-a accidentat.

Avem handbalistele care au evoluat pentru CSM Bucureşti: Dindiligan – 5g, Kobylinska, C. Pintea, E. Arntzen, Gutierrez, Stoica – 4g, Ostergard – 3g, Zaadi, Z. Nikolic – 2g, Ingstad, Flippes, A. Rotaru – 1g.

La sfârșitul acestei săptămâni, SCMU Craiova va participa la turneul amical „Cupa Vâlcii”, alături de SCM Râmnicu Vâlcea, CS Dacia Mioveni 2012 şi Praktiker-Vác din Ungaria. Vineri, la ora 19, gruparea din Bănie va juca împotriva gazdelor, SCM Vâlcea, iar sâmbătă echipa antrenată de Bogdan Burcea va juca una dintre finale, de la ora 11.30 sau de la ora 13.30.

În prima etapă din Liga Florilor, pe 30 august, SCMU Craiova va evolua în deplasare cu Dacia Mioveni.