Două etape de dezinsecție pe domeniul public

0
345

            SC Salubritate Craiova SRL desfășoară până pe 14 august a.c, două etape de dezinsecție pe domeniul publiccare vor avea loc alternativ, prin pulverizare aeriană și terestră a substanțelor împotriva insectelor dăunătoare.

Astfel, în perioada 01-02 august 2020, a avut loc o intervenție prin pulverizare aeriană dimineața, în intervalul orar 06.00-11.00. Au fost vizate lacurile de pe teritoriul municipiului (lacul din Parcul Nicolae Romanescu, Lacul Tanchiștilor, Lacul Valea Fetii, Lac Făcăi, lacul din Grădina Botanică, Lac Valea Șarpelui și cel de la Hanul Doctorului), parcurile, grădinile publice și zonele verzi din cartierele orașului. Suprafața totală pe care au fost făcute tratamentele avio-chimice este de 780 hectare, graficul intervenției putând suferi modificări în funcție de condițiile meteorologice existente. Produsul folosit în cadrul acestei intervenții a fost Solfac Trio.

Suprafața pe care va avea loc operațiunea, 2,35 hectare

Începând de astăzi, pe parcursul a 10 zile, va avea loc o intervenție realizată prin pulverizare terestră a insecticidelor, substanțele folosite în cadrul intervenției fiind Vectobac WG (larvicidare) și Solfac Trio, aflate în grupa a treia de toxicitate și avizate de Ministerul Sănătății. Suprafața pe care va avea loc operațiunea de combatere a insectelor dăunătoare în cadrul acestei etape este de 762,35 hectare, programul de intervenție putând fi modificat în funcție de condițiile meteologice existente. “Reamintim proprietarilor de terenuri, agenților economici, instituțiilor publice și asociațiilor de proprietari din municipiul Craiova că, potrivit art. 109 din Regulamentul privind desfășurarea activităților de salubrizare, au obligația de a realiza dezinsecția în spațiile deținute cu orice titlu. Frecvența intervenției este prevăzută la art. 105: “-(1) Din punctul de vedere al frecvenței, dezinsecția pentru combaterea țânțarilor se execută:  lunar, în sezonul cald, pentru spațiile deschise prevăzute în programul unitar de acțiune; minimum 3 tratamente pe an și ori de câte ori este nevoie, în spațiile comune închise ale clădirilor. (2) Pentru combaterea altor vectori dezinsecția se execută:  fie trimestrial și ori de câte ori este nevoie, în spațiile închise ale operatorilor economici cu profil nealimentar, instituțiilor publice și spațiile comune închise ale clădirilor sau lunar și ori de câte ori este nevoie, în spațiile închise ale operatorilor economici cu profil alimentar și ale unităților sanitare. Se poate face umai la solicitarea persoanelor fizice din spațiile cu destinație de locuință”, se precizează într-un comunicat de presă.