Biblioteca din Vacanţă / Cursurile de Dans

0
449

dansuri 1Biblioteca din Vacanţă, program recreativ organizat neîntrerupt de Biblioteca Judeţeană “Alexandru şi Aristia Aman” din 2009 până în prezent, include, pentru ediţia actuală, cursurile de dans. Desfăşurate de voluntarul Andreea Neagoe, dansator de performanţă, cursurile de dans nu reprezintă o noutate pentru elevii care s-au înscris la cursurile Bibliotecii din Vacanţă. În urmă cu doi ani, în 2015, în cadrul celei de-a VII-a ediţii, între activităţile propuse de bibliotecari figurau şi cursurile de dans. Desfăşurate la acea vreme de voluntarul Diana Răducu, instructor profesionist şi dansator de performanţă, cursurile au reuşit să atragă interesul tuturor celor pasionaţi de mişcarea în aer liber, de voie bună şi distracţie. Numărul mare de copii înscrişi în anul 2015, faptul că dansurile a fost singura dintre activităţile desfăşurate în aer liber, în curtea instituţiei, ne-a determinat să luăm în calcul reluarea experienţei pentru ediţia actuală.

            Dansul este ”viu”, nonformal şi dătător de voie bună. Invăţăm câţiva paşi de bază din dansul modern, învăţăm să ascultăm muzica, să exprimăm ceea ce simţim că transmite muzica, şi, bineinteles, să ne distrăm, susţine Andreea Neagoe. Dincolo de faptul că mişcarea în sine este o activitate necesară şi sănătoasă, sunt binecunoscute şi celelalte avantaje ale practicării dansului între care, ţinuta dansatorilor şi starea  generală de bine, cu efecte îmbucurătoare pentru psihicul uman, sunt cele mai evidente. Dansul presupune atenţie şi coordonare, la nivel personal sau de grup, dar şi dorinţa de a fi expresiv şi competitiv, a mai declarat voluntarul Bibliotecii Judeţene “Alexandru şi Aristia Aman”.

          dansuri 2Între sporturile româneşti, dansul, deşi nu este sport olimpic, oferă în fiecare an satisfacţii internaţionale pentru mulţi dintre sportivii români înscrişi în numeroase concursuri. Deşi rezultatele înregistrate la competiţiile naţionale şi internaţionale nu sunt cunoscute întotdeauna de publicul larg, recunoaşterea de care se bucură sportivii români, la care se adaugă graţia, delicateţea şi ţinuta pe care le aduce cu sine practicarea regulată a dansului reprezintă doar câteva dintre argumentele care explică afluxul fără precedent de copii şi tineri iau cu asalt sălile şi şcolile de dans.

          “Dansul, indiferent de variaţiile de stil, este sportul pe care tot mai mulţi părinţi îl aleg pentru copilul lor. Cunoscut pentru trăsăturile de caracter pe care le imprimă, pentru fineţea şi rafinamentul mişcărilor, ca şi pentru coordonarea şi colaborarea pe care le stimulează, dansul este unul dintre cele mai dinamice sporturi. Tocmai de aceasta, nu puteam rata ocazia de a-l reintroduce în oferta de cursuri şi ateliere ale Bibliotecii din vacanţă”, a declarat Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Judeţeană “Alexandru şi Aristia Aman”.

Birou Presă

Biblioteca Judeţeană “Alexandru şi Aristia Aman”