După modelul Timişoara – Referendum pentru artiştii de la „Zilele Craiovei”

1
343

Nu doar Constanţa şi Slatina sunt surse de inspiraţie pentru Primăria Craiova. Primarul Lia Olguţa Vasilescu a lansat un sistem prin care craiovenii pot să propună artiştii care vor concerta la „Zilele Craiovei”, sistem care se aseamănă perfect cu cel implementat, în acelaşi scop, la Timişoara. Deosebirea e că, de această dată, edilul nu şi-a mai evidenţiat sursa. 

Primăria Craiova a pornit pregătirile pentru „Zilele Craiovei”, iar noul primar Lia Olguţa Vasilescu a operat deja prima schimbare în program. Dacă până acum lista artiştilor care erau invitaţi să concerteze în Bănie era întocmită de primar şi consilierii săi, noua administraţie s-a gândit să îi lase pe craioveni să decidă pe cine doresc să urmărească în concerte. Pe site-ul Primăriei Craiova a fost creată o rubrică, intitulată ”Propuneri şi sugestii”, unde craiovenii pot să intre şi să-şi adauge artistul preferat. Autorităţile au anunţat, ieri, că sondajul este deschis până pe data de 13 august, invitându-i pe toţi cei interesaţi să vină cu sugestii legate de vedetele care vor urca pe scenă.

Ideea apare şi la autorităţile de pe malul Begăi

Ideea primarului nu e rea, dar nici originală. La Primăria Timişoara, de pildă, viceprimarul liberal Dan Diaconu a lansat, cu câteva săptămâni în urmă, o metodă asemănătoare prin care le dă posibilitatea tinerilor să decidă singuri ce formaţii şi artişti vor concerta la zilele municipiului. La rândul lui, viceprimarului de pe malul Begăi i-a venit ideea să întrebe populaţia cu privire la preferinţele muzicale abia după ce tinerii timişoreni au criticat, pe reţelele de socializare, aducerea în concert a artistei Inna. Timişorenii au reproşat atunci autorităţilor că nu fac o selecţie în conformitate cu cerinţele publicului şi, în plus, mai sunt dispuse să cheltuiască şi o sumă extravagantă pentru a aduce vedeta în concert la Timişoara.

Lista de plată poate fi depăşită

Preluând metoda, e foarte posibil să fie luate şi micile probleme de organizare. Ca şi edilii timişoreni, autorităţile craiovene vor trebui să respecta întocmai doleanţele exprimate de craioveni. Dacă, de pildă, Inna se va afla pe listă, fiind propusă de un fan al său din Bănie, municipalitatea craioveană trebuie să fie dispusă să scoată din buzunar în jur de 15.000 de euro, onorariul pe care vedeta l-a cerut autorităţilor din Timişoara. Teoretic, există şi posibilitatea ca şi alţi fani ai mai multor artişti şi formaţii în vogă la acest moment să profite de ocazie şi să-şi exprime şi ei dorinţa de a-şi vedea idolii pe scenă la „Zilele Craiovei”. Judecând astfel, autorităţile vor ajunge, în cele din urmă, la o selecţie, fiind nevoite să aleagă între artiştii mai scumpi şi cei mai rezonabili ca preţ pentru a se putea încadra în bani. Deocamdată, bugetul pentru organizarea zilelor municipiului nu a fost anunţat, cea mai mare sună consumată la ediţiile anterioare ale „Zilelor Craiovei” fiind de 7 miliarde de lei, în 2009.

1 COMENTARIU

  1. pai bine, bine, dragi ziaristi. ii dau innei mai mult decat cei de la timisoara. dar nu va intrebati daca si iina sau oricare alt artist este si liber in acea perioada? poate craiovenii il vor pe salam, il aducem pe salam la zilele craiovei, dupa scorpions si michael bolton?:)))))))) si ce, vor face licitatie cu alte orase pentru artisi? e un subterfugiu. vor sa aduca da-ia de 2 lei veki, urmand a invoca motivul cum ca x sau y ori nu e liber in acea perioada, ori e mai scump. mai analizati si voi un pic fenomenul.

Comments are closed.