Comisia salută acordurile politice privind un cadru de reglementare de importanță istorică pentru criptoactive

0
222

Comisia salută acordul politic la care au ajuns Parlamentul European și Consiliul cu privire la propunerea Comisiei de regulament privind piețele criptoactivelor („MiCA”).

Acest acord marchează o etapă importantă în punerea în aplicare a pachetului Comisiei privind finanțele digitaledin septembrie 2020. UE se numără printre primele jurisdicții importante din lume care elaborează un cadru de reglementare cuprinzător pentru criptoactive.

Acest nou cadru va proteja consumatorii, integritatea pieței și stabilitatea financiară. Va oferi un cadru juridic clar în UE, care va permite continuarea inovării pe o bază sigură și solidă.

Cadrul MiCA acoperă criptoactivele care nu sunt deja reglementate de alte acte legislative financiare ale UE.

Pentru „criptomonedele stabile” (stablecoins), acordul prevede cerințe stricte privind înființarea, autorizarea și gestionarea rezervelor, inclusiv supravegherea de către UE a „criptomonedelor stabile” semnificative, care sunt importante din punct de vedere sistemic. Prestatorii de servicii de criptoactive vor trebui, de asemenea, să fie autorizați în UE, după care vor fi în măsură să își furnizeze serviciile în întreaga Uniune utilizând pașaportul UE.

https://romania.representation.ec.europa.eu/news/finantele-digitale-comisia-saluta-acordurile-politice-privind-un-cadru-de-reglementare-de-importanta-2022-07-01_ro