Man City, poker de consolare în faţa lui Liverpool

0
266

Manchester City a obţinut o victorie categorică în faţa lui Liverpool, 4-0 pe Etihad, fără public. Un succes de consolare pentru formaţia lui Guradiola, după un sezon dominat net de cormorani, deja campioni la ora derby-ului, care a contat pentru etapa a 32-a din Premier League. Înainte de start, jucătorii și staff-ul lui City i-au aplaudat pe jucătorii lui Liverpool pentru că au câștigat campionatul, dar pe teren nu i-au menajat pe “cormorani”. Şi “cetăţenii” puteau să repete succesul cu 5-0, din septembrie 2017, contra rivalei, dar reuşita lui Mahrez, din prelungiri, a fost anulată.

Ambele echipe au utilizat formulele de bază, iar prima ocazie a fost bara lui Salah. A urmat însă măcelul, cu Sterling în prim-plan. Fostul jucător al lui Liverpool a obţinut un penalty, transformat de de Bruyne, a marcat pentru 2-0 şi pentru 4-0, întrerupt şi de reuşita puştiului Phil Foden, după o combinaţie superbă cu de Bruyne.

Liverpool, campioană deja, după 30 de ani, are 86 de puncte în clasament, iar Man City o urmează, cu 20 de puncte mai puţin. Într-un alt meci al zilei, echipa lui Mourinho, Tottenham, aflată pe locul 9, a pierdut cu 3-1 la Sheffield United, Kane reducând diferenţa în ultimul minut.