Halep debutează azi la Wimbledon

0
100

Simona Halep debutează astăzi la actuala ediţie a turneului de Mare Şlem de la Wimbledon, al treilea al anului. Liderul mondial o va întâlni pe Kurumi Nara (100 WTA), pe terenul central de la All England Club, în jurul orei 19.

Va fi a doua întâlnire directă dintre cele două jucătoare, în precedenta românca câştigând cu 6-2, 6-2, în 2014, pe hard, la Indian Wells. “Știu despre ea că e foarte rapidă și că lovește mingea plat. Trebuie să fiu puternică pe picioare și să fiu gata de luptă”, a spus Halep despre acest meci. Pe iarba londoneză, Simona a atins semifinalele în 2014, şi sferturile competiției și în 2016 și 2017.

Halep putea să piardă după Wimbledon locul 1 în faţa jucătoarelor pe care le-a întâlnit în finalele celor 2 turnee de Mare Şlem de anul acesta, Caroline Wozniacki, la Australian Open, şi Sloane Stephens, la Roland Garros, dar cea din urmă a fost eliminată din primul tur la Wimbledon.

Tot astăzi mai joacă, la Wimbledon, Monica Niculescu şi Ana Bogdan.

România are deja 3 reprezentante în turul II, el urmând să evolueze în meciurile: Sorana Cârstea – Evghenija Rodina (Rusia), Alexandra Dulgheru – Venus Williams (SUA) şi Mihaela Buzărnescu – Katie Swan (Marea Britanie). Două românce au părăsit turneul în primul tur: Irina Begu şi Gabriela Ruse.