22 de ani de AIESEC în Craiova

0
141


AIESEC Craiova împlineşte joi, 4 iulie. 22 de ani de existenţă. Momentul va fi sărbătorit în cadrul unui eveniment formal, sâmbătă 6 iulie, începând cu ora 12.00 la restaurantul „5 Continents”, prilej cu care membrii şi parteneri AIESEC, se vor reuni pentru a sărbători împreună şi pentru a depăna amintiri legate de experienţa avută în cadrul organizaţiei. Vor fi amintite momentele importante din evoluţia AIESEC Craiova, precum şi proiectele de succes realizate de-a lungul celor 22 de ani, care au fost susţinute de partenerii noştri care ne sunt alături la fiecare activitate întreprinsă.

De asemenea, invitaţii vor avea ocazia de a cunoaşte mai bine comitetul de conducere, precum şi planurile de viitor ale organizaţiei. Evenimentul va fi încheiat prin acordarea de premii simbolice partenerilor care şi-au oferit sprijinul de-a lungul timpului. “Scopul principal al acestui eveniment este acela de a-i aduce aproape pe toţi cei care au contribuit timp de 22 de generaţii la succesul organizaţiei. AIESEC Craiova în 2013 nu ar fi la fel fără membri activi şi motivaţi, fără membri care investesc în organizaţie, chiar şi după încheierea experienţei în AIESEC, sau fără susţinerea partenerilor interesaţi de voluntariat şi de tineri cu potenţial. Membrii organizaţiei sunt tineri cu iniţiativă, interesaţi de probleme globale, leadership şi management. Prin dezvoltarea simţului antreprenorial, aceştia creează şi implementează anual 9 proiecte şi 5 conferinţe, care aduc un impact din ce în ce mai mare în rândul tinerilor craioveni, pornind de la elevii de grădiniţă, până la studenţi. Pe lângă crearea unui mediu optim de dezvoltare a abilităţilor de leadership, AIESEC este definit de internaţionalism, organizaţia oferind anual peste 20 stagii de practică internaţionale pentru studenţii craioveni, şi găzduind peste 20 de studenţi străini care fac voluntariat în Craiova prin intermediul proiectelor noastre”, a spus Alexandra Piţigoi, purtător de cuvânt în cadrul AIESEC Craiova.

Cea mai mare organizaţie studenţească

Cu o tradiţie de 65 de ani la nivel mondial şi regăsindu-se în 2.400 de centre universitare din 113 ţări, AIESEC este cea mai mare organizaţie de studenţi, o platformă internaţională de oportunităţi recunoscută de ONU. Aceasta numără peste 86.000 de membri, oferind peste 24.000 de poziţii de leadership, 5.500 de stagii de practică internaţionale şi 15.000 de experiente de voluntariat anual.

AIESEC Craiova este al doilea comitet local AIESEC înfiinţat în România în 1991, care a organizat anul acesta doua proiecte naţionale, Grow, realizat în parteneriat cu Şcoala de Valori, si AIESEC Academy, sprijinit de Sintec Media si Johnson Controls, dar şi numeroase proiecte locale, cum sunt Youth Academy, un proiect axat pe internaţionalism, InPro care sprijină studenţii în crearea de proiecte, şi Global Kindergarten ce se adresează copiilor de grădiniţă din Craiova şi are ca scop dezvoltarea interesului şi curiozităţii acestora asupra altor culturi, dar şi asupra limbilor străine. “De 22 de ani, AIESEC Craiova dezvoltă activităţi reuşite care au impact în societate, reuşind să se impună în lumea voluntariatului prin motivaţie, pasiune şi inovaţie”, a mai spus purtătorul de cuvânt din cadrul AIESEC Craiova.