DNA anchetează fapte de spălare de bani, dare de mită şi abuz în serviciu în dosarul Hexi Pharma

0
65

dna_55508300_51106400Procurorii DNA investighează presupuse fapte de abuz în serviciu, dare de mită şi spălare de bani în ancheta ce vizează conducerea şi activitatea Hexi Pharma, fiind începută urmăriea penală in rem din 11 mai, au declarat surse judiciare, ieri, pentru MEDIAFAX.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că DNA a început urmărirea penală in rem în dosarul Hexi Pharma încă de pe 11 mai pentru fapte de abuz în serviciu, dare de mită şi spălare de bani. În acest dosar mai multe persoane au fost chemate pentru a da declaraţii. Flori Dinu, directorul general al Hexi Pharma, care se află în arest la domiciliu de sâmbătă fiind acuzată de acuzată de 99 de infracţiuni de înşelăciune în formă continuată, 29 de infracţiuni de înşelăciune şi participaţie improprie la zădărnicirea combaterii bolilor, a ajuns la sediul DNA încă de la ora 09.00.

După patru ore de audieri, la ieşirea Flori Dinu a refuzat să facă vreo declaraţie în faţa jurnaliştilor, însă avocatul femeii a declarat că este suspectă pentru fapte de delapidare precizând că nu s-a luat nicio măsură preventivă asupra clientei lui. La audieri a fost adus din Penitenciarul Rahova şi Miron Panaitescu, fostul director Hexi Med şi prieten cu Dan Condrea, care a fost audiat timp de trei ore.

Uliana Ochinciuc a ajuns ieri dimineaşa la sediul DNA însoţită de avocat pentru a fi audiată de procuri. Aceasta nu a făcut nicio declaraţie în faţa jurnaliştilor la momentul sosirii la sediul DNA. În acelaşi dosar este audiat şi fratele acesteia, angajat al companiei Hexi Pharma care a ajuns la DNA însoţit de avocatul său. Avocatul firmei este audiat şi el de procuroii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în noul dosar care vizează activitatea companiei Hexi Pharma.