Lectură la iarbă verde pentru craioveni, prin proiectul „Pătura care citește”

0
79

Biblioteca Judeţeană „Alexandru și Aristia Aman” organizează astăzi, de la ora 18.00, pe pajiştea verde din spatele statuii lui Mihai Viteazul din centrul orașului, prima ediție a unui evenimentul cultural inedit: „Pătura care citeşte”.

Craiovenii sunt așteptați să vină aici cu o carte și o pătură, pentru a se bucura de aer curat, de cărți, muzică, poezie și artă. «Dacă vii de la serviciu, de la școală sau de oriunde altundeva și nu ai cu tine o pătură, Biblioteca „Aman” te invită pe păturile special așezate pentru acest eveniment și îți oferă o carte pe care să o lecturezi», precizează reprezentanții instituției. La lăsarea întunericului, lecturile vor fi făcute la lumina lampioanelor alături de scriitori craioveni.

Evenimentul va începe la ora 18.00, cu un spectacol artistic oferit de elevii Liceului de Arte „Marin Sorescu”, sub coordonarea prof. Angi Cristea. Vor urma un recital de poezii al elevului Ștefan Oprea, de la Colegiul Național „Ștefan Velovan”, și alte două de chitară, susținute de Vlad Andrei Plăcintescu și Bianca Sorescu – elevi în clasa a XI-a la Colegiul Național „Carol I”, și de Andrei Giucă – elev în clasa a VIII-a la Colegiul Național „Frații Buzești” (orele 19.00-20.00).

Organizatorii proiectului „Pătura care citește” vă mai propun un concert al trupei „Random” (orele 20.00-21.00) și lecturi aprinse cu Gabriel Nedelea, Carmen Zamfirescu, Florian Olteanu și Ana Maria Gabriela Grigore (orele 21.00-22.00). De asemenea, pe întreaga perioadă a derulării activității, participanții vor putea lua parte la jocuri interactive cu participarea elevilor de la „Cercetașii României” din Craiova și vor putea admira o expoziție cu lucrări de artă plastică ale elevilor din instituții școlare craiovene.