Intrare liberă la concertele Filarmonicii „Oltenia”, de Zilele Craiovei

0
180

Zilele Municipiului Craiova sunt sărbătorite astăzi de Filarmonica „Oltenia” printr-un recital de arii și duete din creația compozitorilor Gaetano Donizetti, Wolfgang Amadeus Mozart, Giacomo Puccini, Giuseppe Verdi, Serghei Rahmaninov, Franz Lehar, Jules Massenet, Charles Gounod, Georges Bizet și Emmerich Kalman. Evenimentul are loc, cu începere de la ora 19.00, la Muzeul de Artă. Își dau concursul Corala Academică a instituției craiovene, soliștii Anca Iosub (soprană), Elena Ștefi (soprană), Bogdan Olaru (tenor) și Victor Dimieru (bariton). La pian: Corina Stănescu.

Mâine, 4 iunie, melomanii sunt invitați la o întâlnire colocvială cu dirijorul Tiberiu Oprea, soprana Mediana Vlad și baritonul Stefan Popov – protagoniștii obișnuitului concert de vineri seara al Filarmonicii craiovene. Întâlnirea, sub genericul „Muzicienii se prezintă”, la avea loc de la ora 19.00, în Sala „Filip Lazăr” a Filarmonicii, și va fi una cu acces liber pentru public. De intrare gratuită în sala de concert se vor putea bucura, de altfel, craiovenii și la programul de pagini celebre din operete de vineri, ora 19.00, când propuse spre audiție sunt creații de Johann Strauss-fiul, Gherase Dendrino, Emmerich Kalman și Franz Lehar.

Toate aceste evenimente muzicale sunt dedicate celei de-a XIX-a ediții a Zilelor Craiovei, când, spun reprezentanții Filarmonicii „Oltenia”, „ne dorim să oferim oportunitatea unui public cât mai numeros să se bucure cum se cuvine de sărbătoarea orașului nostru”.