Din nou în „Cetatea Poeziei”, cu Mihai Măceș și Eleanor Mircea

0
660

Casa de Cultură „Traian Demetrescu” va organiza mâine, 4 iunie, de la ora 18.00, în Salonul Medieval, o nouă ediţie a manifestării „De la Cetatea Băniei la Cetatea Poeziei”, avându-i invitaţi pe Mihai Măceş şi Eleanor Mircea. Această ediţie se va deschide cu prezentarea scurtmetrajului „Bon Voyage”, realizat de Andrada Băleanu, elevă în clasa a X-a la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova, care a câştigat Premiul al III-lea la concursul „Dis-moi dix mots… que tu accueilles”.

Mihai Măceş (numele real – Mihai Ştefan) s-a născut la 23 august 1951, în comuna Măceşu de Sus, judeţul Dolj, și este absolvent al Facultăţii de Filologie din cadrul Universităţii din Craiova. A debutat în presa literară în revista „Ramuri”, iar editorial, în volumul colectiv „Continuitate”, editat de Centrul Creaţiei Populare Dolj, în 1977. A mai publicat volumele „Golful luminii” (poezie, Editura „Scrisul Românesc”, Craiova, 1982), „Carte cu povești” (poezie pentru copii, Editura „Literatorul”, Craiova, 1992), „Dintotdeauna vocalele” (poezie, Editura „Meridian”, Craiova, 1993), „Carte de învățat” (poezie pentru copii, Editura „CugetareaTigero”, Craiova, 1996), „Romantic într-un veac barbar” (poezie, Editura „Ramuri”, Craiova, 2011). În ianuarie 2014 și-a lansat, la Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”, volumul „Adamice” (poeme, poezii, haiku-uri, Editura „Autograf MJM”, Craiova), iar recent – volumul „Etice” (Editura „Aius”).

Eleanor Mircea este profesor de Limba engleză la Colegiul Naţional Economic „Gheorghe Chiţu” din Craiova. În 2003 a obţinut doctoratul în literatură cu teza „Proza fantastică românească sub comunism”, sub coordonarea prof. dr. Eugen Negrici. A publicat articole în revistele de cultură „Mozaicul”, „Scrisul românesc”, „Ramuri”. 

„De la Cetatea Băniei la Cetatea Poeziei” este o manifestare care şi-a propus să familiarizeze publicul cu poezia craioveană contemporană. La aceste întâlniri sunt prezenţi doi poeţi craioveni, un tânăr şi un senior. Pe lângă faptul că citesc din creaţia proprie, aceştia au ocazia să împărtăşească celor de faţă impresia pe care poezia tânără o face unui poet consacrat şi modul în care un poet tânăr receptează poezia contemporană. La finalul întâlnirii, poeţii invitaţi răspund întrebărilor din public. Moderatorul întâlnirii de mâine va fi dr. Petrişor Militaru. Publicul va avea acces liber.