Europarlamentarul Marian Jean Marinescu : “România va utiliza toți banii pe care trebuia să-i primească anul acesta sau pe care trebuia să-i dea înapoi pentru că nu i-a utilizat”

0
240

Comisia Europeană alocă României peste 1 miliard de euro, fonduri pentru gestionarea crizei pandemiei de coronavirus. Țara noastră va primi așadar, în jur de 483 de milioane de euro, prin renunţarea în acest an la obligaţia de a solicita României rambursarea prefinanţărilor neutilizate din fondurile structurale. În plus, vor fi mai redirecționate și 637 de milioane de euro, avans la fonduri structurale date la începutul lunii martie și aprilie, bani necesari luptei împotriva crizei de coronavirus.

Europarlamentarul Marian Jean Marinescu ne-a explicat către ce este destinat mai exact, acel miliard de euro. “Comisia Europenă a propus, iar Parlamentul European a adoptat ca statele membre să utilizeze toți banii pe care trebuiau să-i primească anul acesta sau pe care trebuiau să-i dea înapoi pentru că nu i-au utilizat. Sunt bani destinați măsurilor pentru consecințele pandemiei cu coronavirus. În felul acesta se vor folosi toți banii din bugetul european pe care statele membre îi pot folosi pentru șomaj tehnic, echipamente medicale, sporurile pentru personalul medical. România ar fi trebuit să piardă mulți bani pe care nu îi folosise pentru infrastructură, iar acum îi recuperează. Planul de revenire al UE va fi prezentat săptămana viitoare de către Comisia Europeană, care va face două propuneri.  Zilele trecute, Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, ne-a explicat in grupul PPE, că propunerea de buget si planul de revenire al economiei UE vor fi finanțate cu 2000 de miliarde de euro”, a precizat deputatul european Marian Jean Marinescu.