Liga Europa: Ajax, extrem de aproape de marea finală!

0
83

Ajax a făcut un pas uriaş către ultimul act al UEFA Europa League, după ce a trecut clar de Lyon, scor 4-1, miercuri seară, la Amsterdam, în prima manşă din semifinale.

Cu o echipă extrem de tânără (medie de vârstă de 22 de ani şi 137 zile), Ajax a început cu destul trac, iar Lyon a trecut pe lângă gol, în minutul 10, atunci când Valbuena a avut o şansă mare de a înscrie.

La prima oportunitate mai importantă, batavii au deschis scorul prin burkinavezul Bertrand Traore (25), pentru ca puştiul danez Kasper Dolberg (34) să înscrie şi el pentru olandezi, până la pauză. Putea să fie chiar 3-0, dacă Lopes nu salva în faţa neamţului Amin Younes.

În repriza secundă, Lyon nu şi-a rezolvat problemele din defensivă, iar Younes (49) n-a mai ratat, cu toată opoziţia lui N’Koulou.

Mathieu Valbuena (66) a reuşit apoi să reducă din diferenţă, iar finalul a fost unul pe contre, cu ocazii de ambele părţi. De marcat însă a mai făcut-o doar Ajax, o singură dată, prin acelaşi Traore, iar echipe din Amsterdam vede desluşit Friend Arena din Solna (Suedia), acolo unde, în 24 aprilie, va avea loc ultimul act.

Ajax: Onana – Tete, Sanchez, De Ligt, Riedewald – Klaassen, Schone (van de Beek 71′), Zyiech – Traore, Dolberg (Neres 88′), Younes (J. Kluivert 79′). Antrenor: Peter Bosz.

Lyon: Lopes – Jallet (Rafael 69′), N’Koulou, Diakhaby, Morel – Tousart (Ghezzal 58′), Gonalons – Cornet (Lacazette 76′), Tolisso, Valbuena – Fekir. Antrenor: Bruno Genesio.

Cealaltă semifinală va debuta joi seară (22:05, Sport.ro, Dolce Sport 1), faţă în faţă urmând a se afla Celta Vigo cu Manchester United.