Codul administrativ va intra în dezbatere parlamentară în această lună. Una dintre modificări se referă la prefecţi şi subprefecţi

0
72

Sevil ShhaidehCodul administrativ va fi adoptat de Guvern în cel mult două săptămâni,urmând ca până la sfârşitul lunii mai să intre în dezbatere parlamentară, una dintre modificări referindu-se la prefecţi şi subprefecţi, care vor fi funcţii de demnitate publică, asimilaţi secretarilor şi subsecretarilor de stat.

„Codul administrativ este un pachet de 20 de legi, în special se referă la statutul funcţiei publice, Legea 215 a administraţiei publice locale, Legea 213 privind domeniul public şi privat al statului şi al unităţilor administrativ teritoriale. Pachetul acesta e în dezbatere de mai mult de un an de zile. Noi sperăm că în cel mult două săptămâni el să fie adoptat în şedinţă de guvern ca proiect de lege şi apoi, până la sfârşitul lunii mai să fie depus în Parlament, în vederea dezbaterilor şi adoptării”, a declarat vicepremierul Sevil Shhaideh.

Ea a precizat că prefecţii şi subprefecţii vor avea funcţii de demnitate publică. „În conformitate şi cu strategia adoptată de guvernul anterior în 2016 şi agreată şi cu Comisia Europeană, prefectul şi subprefectul vor fi funcţii de demnitate publică. În acest sens este modificată şi legea 340 a prefectului şi Legea 188- Statutul funcţionarului public, în sensul că prefectul şi subprefectul sunt funcţii de demnitate publică. Dânşii vor fi asimilaţi funcţiilor de secretar de stat şi subsecretar de stat , vor fi numiţi exact ca în orice funcţie de demnitate publică”, a precizat Shhaideh.