Alb-albaştrii sub lupă / Lui Ivan, „bomba” i-a prilejuit tumba

0
84

Atacantul de 20 de ani a marcat 3 goluri în ultimele două meciuri din play-off, în ordine, cu capul, cu stângul şi cu dreptul

cfr

Mingote – A intervenit doar la centrări şi la o minge pe final, prinsă în doi timpi. La singura ocazie a gazdelor, Roman a tras peste poartă.

Dumitraş – Deşi s-a descurcat mai bine decât în partidele anterioare, are carenţe mari, atât la plasament, cât şi la marcaj şi la execuţii. Părea mult mai rafinat când a fost adus, în primele meciuri, uneori a jucat chiar mijlocaş. Ar trebui să-i convină sistemul cu 3 stoperi, cu el în dreapta, întrucât a jucat atât în bandă, cât şi fundaş central.

Barthe – Se accidentează foarte des, este a patra oară când are o problemă medicală de când a venit în Bănie. Jucase destul de bine, îşi dirijase bine apărarea, din centru.

Screciu – Meci bun făcut de puştiul de 17 ani, deja a devenit jucător de bază. Evoluţie bună în defensivă, a avut şi câteva incursiuni în jumătatea adversă.

Dimitrov – A avut obişnuitele sale 2 pase aiurea în terenul advers, care pun adversarul pe contraatac. În rest, s-a descurcat bine. Nu are concurenţă pe post, dar nu este o achiziţie reuşită.

Zlatinski – Al doilea meci consecutiv în care marchează. Se aşteaptă astfel de lucruri de la el, să apară şi la finalizare, nu doar să paseze în lateral şi să închidă în faţa apărării.

Bancu – Are oscilaţii incredibile. Alternează jocuri excelente, în care este printre cei mai bun de pe teren, jucând pe diverse poziţii, atacant de bandă, inter, mijlocaş central sau fundaş stânga, cu meciuri infecte, precum cel cu Voluntariul. La Cluj a avut o evoluţie foarte bună, a contribuit la toate cele 3 goluri şi a mai avut alte acţiuni remarcabile. El a declanşat contraatacul pentru golul secund, strecurând mingea printre picioarele a doi adversari. Spre final a părut obosit, nu mai ajungea la adversarul aflat în zona sa, trebuia înlocuit, fiindcă a jucat foarte mult în ultima perioadă şi pe diverse poziţii.

Briceag – A arat banda stângă, a oferit câteva centrări foarte bune, inclusiv una în prelungiri, pentru Măzărache. Nu a fost henţ la faza din careu în repriza secundă, Briceag nu a avut intenţie să lovească mingea cu braţul.

Băluţă – Chiar dacă Ivan a fost decisiv, prin cele două goluri, Băluţă a fost jucătorul meciului. A driblat, a pasat, a alergat mult, a deposedat pentru un meci de referinţă al său.

Jazvic – Contra fostei sale echipe a făcut cel mai bun meci de când a venit la Universitatea. Chiar dacă a mai avut acţiuni în care a pasat aiurea sau a încetinit contraatacuri, s-a implicat în joc şi a avut şi realizări. Ratase singur cu portarul advers, dar Zlatinski a fost pe fază şi a făcut 2-0.

Ivan – Primul gol a fost unul de autor. Bancu a interceptat la centru şi l-a găsit pe căpitan în preajma careului advers, iar Andrei l-a surprins pe Marc cu un şut cu stângul. Şi la al doilea gol s-a demarcat excelent, dar prima dată Bancu a centrat pe linia de 6 metri, apoi a recentrat Petre şi reluarea a venit din prima. Ivan a ajuns la 9 goluri, 3 dintre ele în ultimele 2 jocuri, marcate cu capul şi cu ambele picioare.

Petre – A oferit o pasă perfectă la al treilea gol şi a avut o evoluţie foarte bună ca mijlocaş dreapta, postul său de bază. E inexplicabil de ce Petrică a fost folosit atât de puţin, în condiţiile în care au fost atâtea probleme de lot. Nu mai jucase de la primul meci al play-off-ului, când a intrat fundaş stânga, la Giurgiu şi se decurcase destul de bine.

Bârzan – A debutat în Cupa României, iar acum a făcut-o şi în campionat. Puştiul a intrat foarte bine, are talent şi tupeu, s-a implicat şi în faza celui de-al treilea gol.

Măzărache – Mai bine debuta şi Alex Popescu, în loc să vedem alte ratări ale lui Măzărache, când era deja 3-0. A avut 2 mingi utile în careul advers, dar degeaba…