În luna aprilie : „Jazz Appreciation Month”

0
440
Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”, prin compartimentul Mediatecă și American Corner, organizează în luna aprilie o expoziție de carte și materiale audio-video, în format fizic și online, intitulată „Jazz Appreciation Month”.
Ziua internațională a Jazzului, declarată de către UNESCO în anul 2011, este sărbătorită anual pe 30 aprilie, cu scopul promovării acestui gen muzical și a rolului pe care l-a avut în consolidarea unui dialog intercultural, ce a dus la înțelegerea și respectarea diversității. În Statele Unite ale Americii, întreaga lună aprilie este dedicată aprecierii Jazzului, activitățile culturale reunindu-se sub denumirea de „Jazz Appreciation Month”.
Expoziția  reunește unități de bibliotecă ce aparțin colecției Mediatecii și American Cornerului, dintre care enumerăm:
– Geoffrey C. Ward și Ken Burns – Jazz. A History of America’s Music
– Ted Gioia – The History of Jazz
– Will Friedwald – Jazz Singing. America’s Great Voices from Bessie Smith to Bebop and Beyond
– James Lincoln Collier – Louis Armstrong, an American Genius
– Johnny Răducanu – Singurătatea…meseria mea
– Ben Ratliff – Jazz. A Critic’s Guide to the 100 Most Important Recordings
Expoziția poate fi vizitată pe întreg parcursul lunii aprilie, la Mediatecă și American Corner (sala Marin Sorescu), sau vizionată online, la adresa:
https://aman.ro/betawp/wp-content/uploads/resurse/video/expozitii/jazz_face.mp4
Pe fundalul prezentării online se poate asculta melodia „Take Five”, cel mai vândut single de jazz din toate timpurile, compus de Paul Desmond și înregistrat de Dave Brubeck, în vara anului 1959, în New York.