Noua generație a SUV-ului Kuga

0
314

Ford a dezvăluit ieri noua generație a SUV-ului Kuga. Aceasta oferă o gamă de versiuni stilate și distinctive, cu design exterior dinamic și cu proporții premium, care stau la baza unui spațiu interior mai generos și a unui nivel superior de confort.

Cel mai avansat model Ford din istorie din punctul de vedere al electrificării, noul Ford Kuga este reprezentat de sofisticatul Kuga Titanium, de sportivul Kuga ST-Line și de elevatul Kuga Vignale, oferind o gamă avansată de sisteme de propulsie hibride, care permit un nivel de eficiență fără precedent în familia SUV-urilor Ford.

Cuprinzătoarea gamă de versiuni include Kuga Plug-in Hybrid, Kuga EcoBlue Hybrid (mild-hybrid) și Kuga Hybrid (full-hybrid), care sunt oferite alături de motoarele diesel EcoBlue de 2.0 litri sau 1.5 litri, de motorul pe benzină EcoBoost de 1.5 litri și de o nouă transmisie automată inteligentă cu opt trepte.

Kuga este cel mai vândut SUV Ford la nivel european și al treilea model al gamei Ford în regiune la nivel de vânzări, după Fiesta și Focus. Clienții au achiziționat 153.800 de exemplare Kuga în 2018, contribuind la o creștere de peste 19% a vânzărilor de SUV-uri Ford în cursul anului trecut.

Noua generație Kuga oferă sisteme și mai intuitive de confort și de asistență a șoferului, dându-le ocazia pasagerilor să rămână conectați în timpul călătoriilor. Lista de tehnologii sofisticate include un modem FordPass Connect integrat, o zonă de încărcare wireless a telefonului și sistemul de infotainment Ford SYNC 3, sprijinit de un ecran tactil central cu diagonala de 8 inch. Un pachet audio premium B&O Sound System garantează o experiență acustică de înaltă calitate, iar noul instrumentar de bord digital “true colour” cu diagonala de 12.3 inch este mai intuitiv și mai lizibil.

Noile tehnologii care permit oprirea și repornirea automată în traficul aglomerat, recunoașterea indicatoarelor rutiere de limitare a vitezei și centrarea mașinii pe mijlocul benzii îi ajută pe șoferi să negocieze situațiile aglomerate din trafic și rularea pe autostradă cu mai multă încredere decât până acum, în timp ce farurile care anticipează virajele și se adaptează în funcție de indicatoare contribuie la o vizibilitate mai bună pe timp de noapte. Tehnologia Head-Up Display îl ajută pe cel de la volan să rămână cu privirea pe șosea, în timp ce a doua generație a sistemului de asistență la parcare permite manevre complet automatizate de parcare prin simpla apăsare a unui buton.

“Noua generație Kuga este cel mai bun exemplu de până acum al abordării antropocentrice pe care Ford o pune în aplicare la nivel de design. Mașina este dezvoltată printr-o colaborare strânsă cu clienții de SUV-uri, scopul fiind acela de a livra un model cu design distinctiv, o ofertă de sisteme de propulsie fără precedent, confort de nivel premium și tehnologii avansate care le fac viața mai ușoară posesorilor atât în interiorul, cât și în exteriorul mașinii”, spune Stuart Rowley, președinte Ford Europa.

Noul Ford Kuga este a treia generație a SUV-ului de clasă compactă pe care Ford l-a lansat pe piață din 2008. În acest timp, Ford a vândut mai mult de un milion de unități Kuga.

Desenat de clienții noștri

Noua generație Kuga este primul SUV construit pe platforma globală C2, care determină un nivel aerodinamic superior pentru un consum îmbunătățit și o masă proprie care scade cu până la 90 de kilograme în comparație cu versiunile de motorizare echivalente modelului precedent. În plus, noua arhitectură este concepută pentru a perfecționa performanțele la impact și oferă o rigiditate torsională cu 10% mai mare care permite un comportament dinamic mai bun și un rafinament ridicat. Adițional, spațiul interior este mai mare, în timp ce designul exterior rămâne unul dinamic și expresiv.

Noul Kuga introduce un design exterior nou și distinctiv, care oferă linii sculpturale și simplificate, cu proporții premium. Silueta mai fluidă încorporează un ampatament mai lung care creează o amprentă la sol mai mare, ceea ce îmbunătățește ținuta de drum și stabilitatea. Capota este mai lungă, unghiul de înclinare al lunetei e mai ascuțit, iar linia plafonului e mai coborâtă. Rezultatul este o apariție mai dinamică, mai agilă și mai capabilă.

Plaja largă de opțiuni include execuții diferite pentru variantele Kuga Vignale, ST-Line și Titanium, fiecare oferind un caracter unic care reflectă personalitățile proprietarilor.

Cu un design contemporan și încrezător, Kuga Titanium este reprezentativ pentru calitatea și dotările de top care vor fi oferite clienților la nivel european. Printre trăsăturile esențiale se numără un scut și un difuzor aerodinamic posterior sport, oglinzi, bandouri laterale și mânere ale ușilor vopsite în culoarea caroseriei, lumini de zi LED și jante standard de 17 inch sau opționale de 19 inch.

Versiunea elevată Kuga Vignale pune la dispoziție elemente exclusive și o atenție meticuloasă la detalii, oferind ornamente Vignale exclusiviste precum finisajele din aluminiu satinat pentru barele longitudinale de pe plafon, pentru zona inferioară a spoilerelor și pentru protecțiile laterale ale ușilor. De asemenea, această versiune dispune de un design elegant pentru spoilerele față și spate, alături de o grilă frontală cromată caracteristică variantelor Vignale și de țevi de evacuare duble. Jantele standard au diametrul de 18 inch, clienții putând opta pentru variante de 19 sau 20 de inch. Interiorul este și el îmbunătățit prin scaunele Windsor cu tapițerie din piele care prezintă un design exclusiv Vignale cu tipar hexagonal, prin volanul încălzit îmbrăcat în piele și prin covorașele premium din velur.

Îndrăznețul Kuga ST-Line primește un design inspirat din gama modelelor Ford Performance, elementele estetice incluzând spoilere și pasaje ale aripilor vopsite în culoarea caroseriei. Grila frontală, scutul frontal, difuzorul de aer posterior și barele longitudinale de pe plafon sunt finisate într-o nuanță neagră. Un eleron de dimensiuni apreciabile, jantele standard de 18 inch (opțional de 19 inch) și țevile duble de evacuare completează caracterul sportiv al acestei versiuni. La interior, plafonul este tapițat într-o nuanță închisă, scaunele cu design exclusiv ST-Line oferă cusături contrastante de culoare roșie, iar pedalierul din aliaj, volanul cu partea inferioară teșită și covorașele și pragurile ST-Line reflectă personalitatea performantă a mașinii.

“Clienții Kuga au confirmat faptul că sunt pregătiți pentru un design emoțional, iar noua generație Ford Kuga este o sculptură articulată cu mult talent. Mai dinamică vizual, mai lată și mai coborâtă, mașina te entuziasmează în momentul în care o privești”, spune Amko Leenarts, directorul biroului de Design din cadrul Ford Europa. “Noul interior este un sanctuar care-i permite vieții de zi cu zi să se desfășoare. Armonios și aerisit, acesta amestecă materialele premium, măiestria și tehnologia de ultimă oră”.

Noua generație Kuga este oferită în 12 nuanțe exterioare, inclusiv noile vopseluri metalice Diffused Silver și Sedona Orange. Blue Panther, o nuanță nouă disponibilă exclusiv pe versiunile Vignale, se alătură finisajelor premium triplu-strat precum Lucid Red sau Star White perlat.

Diversitate fără precedent a sistemelor de propulsie

După ce Ford a anunțat la începutul acestui an că fiecare model al mărcii începând cu noul Focus va include cel puțin o opțiune electrificată, noua generație Kuga devine primul model Ford care va fi oferit în versiuni plug-in hybrid, mild-hybrid și full-hybrid.

Kuga Plug-In Hybrid: Disponibil încă din momentul lansării, noul Kuga Plug-In Hybrid oferă autonomia și libertatea permise de un motor tradițional cu combustie internă, alături de eficiența și rafinamentul unui motor electric.