Doljeni arestaţi pentru trafic de droguri

1
259

O grupare de traficanţi de droguri a fost destructurată de oamenii legii, doi tineri de 22, respectiv 28 de ani, fiind arestaţi preventiv în cursul zilei de luni. În plus, pentru un al treilea doljean s-a cerut instanţei mandat de arestare preventivă în lipsă, întrucât anchetatorii au date că ar fi în Spania, de unde a trimis, duminică, aproape jumătate de kilogram de canabis şi 1 gram de cocaină, ce ar fi trebuit să ajungă „pe piaţă” în Dolj.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Dolj, sub coordonarea procurorilor DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, au prins în flagrant, în Calafat, un tânăr de 22 de ani, din localitate, în timp ce ridica un colet expediat din Spania ce conţinea aproximativ 400 grame canabis şi un gram de cocaină. Acţiunea s-a desfăşurat împreună cu poliţiştii antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova, cu suportul tehnic şi informativ al Serviciului Judeţean de Informaţii şi Protecţie Internă (SIPI) Dolj.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei de Frontieră Dolj, duminică seara, în Calafat, a fost prins Andrei Mihai Firu, de 22 de ani, din localitate, în timp ce ridica de la un microbuz un colet expediat din Spania. La controlul coletului, s-a constatat că acesta conţinea aproximativ 400 grame de substanţă vegetală, ce părea a fi canabis şi un gram de substanţă albă ce părea a fi cocaină. Firu a fost reţinut de poliţişti, imediat fiind efectuate 5 percheziţii la domiciliile altor suspecţi, în localităţile Calafat, Moţăţei şi Craiova, în urma cărora au fost ridicate alte 115 grame de canabis, 9 plante de canabis în ghivece şi suma de 2.500 lei, provenită din vânzarea de droguri. Totodată, au fost conduse la sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova pentru audieri, un număr de 6 persoane, cu vârste cuprinse între  20 şi 30 ani. După audierea membrilor grupării, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova au emis ordonanţe de reţinere pe numele lui Andrei Mihai Firu, de 22 de ani şi Gabriel Şuncă, de 28 de ani, iar luni după-amiază i-au prezentat Tribunalului Dolj care a dispus arestarea lor pentru 29 de zile. În plus, în acelaşi dosar, procurorii au cerut mandat de arestare în lipsă şi pe numele lui Marian Lucian Toader, suspectat că este furnizorul drogurilor, instanţa dispunând disjungerea cauzei şi anunţând că se va pronunţa pe 9 aprilie a.c.

În urma analizelor de laborator s-a stabilit că este într-adevăr vorba despre cocaină şi canabis. Cercetările în dosar se fac sub aspectul comiterii infracţiunilor de introducere în ţară şi trafic de droguri de mare risc şi de risc şi constituire a unui grup care nu este grup infracţional organizat.

1 COMENTARIU

  1. “în timp ce ridica un colet expediat din Spania ce conţinea aproximativ 400 grame canabis şi un gram de cocaină.”

    Din cauza gramului aluia se trage tot. =)) Hai vere, serios. Un gram? =)

Comments are closed.