Teatrul “Colibri” şi UNITER, alături în Campania Națională “Artiștii pentru artiști”

0
358

Alătură-te Campaniei, cumpără bilete, bucură-te de teatru şi fă o faptă bună!

Teatrul pentru Copii și Tineret “Colibri” din Craiova se alătură și în 2019 teatrelor din România care susțin Campania Națională “Artiștii pentru artiști”, organizată de Uniunea Teatrală din România (UNITER), cu scop umanitar, prin care, în lunile martie şi aprilie, se strâng fonduri pentru artiștii de orice vârstă, din toată țara, care au probleme medicale și o sănătate precară.

Pe 1 martie UNITER a dat startul celei de-a 18 ediții a Campaniei sociale „Artiștii pentru artiști”, cu sprijinul indispensabil al instituțiilor de teatru din București și din țară. Prin această campanie, organizată în lunile martie şi aprilie, se strâng fonduri pentru artiștii de orice vârstă, din toată țara, care au probleme medicale și o sănătate precară.

«E și luna când sărbătorim Ziua Mondială a Teatrului în modul cel mai firesc cu putinţă: pe scenă, în sala de spectacol, în spatele scenei, pentru a oferi altor artişti încredere, căldură şi şansa la o viaţă mai bună. Sunt multe feluri de a fi activ și de a face ceva concret pentru această cauză. Și nu este vorba doar despre solidaritatea de breaslă! Este vorba, în primul rând, despre solidaritatea umană!», se precizeaeză într-un comunicat de presă al UNITER.

De aceea, din nou, doi mari artiști foarte implicați în viața comunității teatrale reiau cu aceeași încredere cuvintele simbol ale campaniei sociale UNITER: Alătură-te Campaniei, cumpără bilete, bucură-te de teatru şi fă o faptă bună! Emilia Popescu şi Marius Manole sunt ambasadorii de anul acesta ai Campaniei „Artiştii pentru artişti”.

Și de această dată, câteva zeci de instituții teatrale din București și din țară au programat spectacole pe tot parcursul lunii martie și aprilie, încasările din vânzarea de bilete urmând a fi direcţionate către Fondul de Solidaritate Teatrală: RO40RZBR0000060007801286 deschis la Raiffeisen Bank, Agenţia Piaţa Amzei. Fiecare bilet cumpărat înseamnă nu doar un semn de reverenţă pentru munca actorilor, ci şi un ajutor concret. Pentru că există artiști care depind de fondurile colectate de UNITER în cadrul Campaniei Naţionale „Artiştii pentru artişti”, unii dintre ei neavând familie sau alt sprijin. Oameni care au nevoie urgentă de sprijin financiar!

Sub semnul acestei campanii, Teatrul pentru Copii şi Tineret “Colibri” din Craiova va prezenta miercuri, 20 martie 2019, la ora 10.30, de Ziua Internaţională a Teatrului pentru copii şi tineret, spectacolul “Puiul de Om din Cartea Junglei”, după Rudyard Kipling, scenariul, regia și scenografia Geo Dinescu și Marin Fagu, muzica și video proiecția Marin Fagu, pictură păpuși Mihai Birtu, pictură decoruri Iulia Goanță. În distribuție: Geo Dinescu, Marin Fagu, Emanuel Popescu și Robert Iovan.

“Puiul de Om din Cartea Junglei”, a cărui premieră a avut loc în luna ianuarie 2019, „este un spectacol vesel, un spectacol care vorbește despre iubire necondiționată, despre familie, un spectacol cu un mesaj frumos: să ne bucurăm de tot ce este în jurul nostru. Este iubirea necondiționată pe care ne-o dăruiesc animalele” (Geo Dinescu, actriță).

Biletele se pot procura de la Agenţia Teatrului “Colibri”, de luni până sâmbătă, între orele 10.00-19.00, iar duminica, în intervalul 10.00-13.00. Preţ bilet: 5 lei.