Final de GAUDEAMUS cu premii!

0
418

După cinci zile în care a oferit craiovenilor posibilitatea de a răsfoi mii de titluri și de a participa la evenimente având ca principale teme lectura și educația, Târgul de Carte GAUDEAMUS și-a închis, astăzi, porție, invitându-și publicul… să citească până la următoarea întâlnire! În cadrul festivității de încheiere, organizată la prânz, în foaierul Teatrului Național „Marin Sorescu”, au fost acordate premiile acestei a XVIII-a ediții.

Pe primele locuri în preferințele vizitatorilor s-au situat editurile TREI, Nemira și Corint, însă cea mai râvnită carte a Târgului nu a putut fi aleasă, șapte volume primind un număr egal de voturi. Cea mai frumoasă vizitatoare a fost desemnată o tânără de 25 de ani – make-up artist, interesată de cărțile de dezvoltare personală și pasionată de călătorii. Partener media al Târgului de la Craiova încă de la prima ediție, din 2001, cotidianul „Cuvântul Libertății” a primit Trofeul Presei la secțiunea online.

Organizată, chiar în Anul Cărții, de Radio România și Radio Oltenia Craiova și susținută de Ministerul Culturii și Identității Naționale, Caravana GAUDEAMUS își va continua drumul, pe parcursul anului 2019, la Cluj-Napoca, în aprilie, apoi la Oradea, Timişoara, Mamaia, Braşov și va ajunge în premieră la Iași.

Detalii în ediția print de mâine, 4 martie 2019, a cotidianului „Cuvântul Libertății”!

Premiile ediției 2019:

Trofeele GAUDEAMUS (acordate prin votul publicului): locul I – Editura TREI, locul al II-lea – Editura Nemira, locul al III-lea – Editura Corint

Cea mai râvnită carte a Târgului (conform votului publicului, exprimat prin completarea chestionarelor distribuite pe tot parcursul Târgului): nu s-a acordat, rezultatele fiind neconcludente (7 volume au primit un număr egal de voturi)

Trofeele Presei (oferite de Casa Radio și Editura TREI): Cuvântul Libertății (online), Gazeta de Sud (publicații), TVR Craiova (TV), Radio Sud (radio)

Premiul Educația (decernat unei instituții de învățământ, în semn de apreciere a modului de promovare a ofertei sale educaționale la GAUDEAMUS): Academia de Studii Economice din București și Editura Universitaria din Craiova

Premiul Miss Lectura (acordat celei mai frumoase vizitatoare, de Casa de Modă Ilinca): Ana-Maria Păduraru

Diplome de Excelență (acordate de Uniunea Scriitorilor din România – Filiala Craiova): conf. univ. dr. Anamaria Magdalena Preda, decanul Facultății de Litere a Universității din Craiova – pentru management educațional, și lector univ. dr. Sorin Cazacu, directorul Departamentului de Studii Anglo-americane și germane al Facultății de Litere din Craiova – pentru promovarea valorilor interculturale