Pedepse între 7 şi 9 ani de închisoare pentru violatorii din Băileşti

0
439

Cei trei doljeni, cu vârste cuprinse între 19 şi 21 de ani, ajunşi după gratii la jumătatea lunii septembrie 2015 pentru viol, lipsire de libertate în mod ilegal şi conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere, au fost găsiţi vinovaţi de toate infracţiunile reţinute de procurori în sarcina lor. Magistraţii Judecătoriei Segarcea i-au condamnat pe cei trei la pedepse cuprinse între 7 şi 9 ani şi două luni de puşcărie. Hotărârea nu este definitivă, cei trei formulând deja apel, însă rămân în spatele gratiilor, conform deciziei magistraţilor. Doljenii au fost acuzaţi că au luat în maşină o fată, au dus-o în câmp, la marginea comunei Bârca, şi au violat-o, fiind prinşi de poliţişti la scurt timp după comiterea faptei.

Reamintim că, pe 16 septembrie 2015, Marcel Mustaţă, Marin Mustaţă şi Ghiţă Baiaram, toţi trei din Băileşti, cu vârste cuprinse între 19 şi 21 de ani, erau arestaţi preventiv pe 30 de zile, în baza hotărârii Judecătoriei Segarcea, pentru viol, lipsire de libertate şi conducere fără permis. Din cercetările poliţiştilor şi procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Segarcea, s-a stabilit faptul că, în noaptea de 15 spre 16 septembrie a.c., Marcel Mustaţă şi Ghiţă Baiaram, în timp ce se plimbau cu un autoturism Volkswagen prin comuna Măceşul de Sus (fără ca vreunul dintre ei să fie posesor de permis auto), au observat o fată pe stradă, au luat-o în maşină şi s-au oprit în afara comunei Bârca, în câmp. Acolo li s-a alăturat şi Marin Mustaţă, iar prin ameninţări şi acte de violenţă, cei trei au forţat-o pe fată, o tânără de 19 ani, să întreţină raporturi sexuale.

Fata a reuşit, la un moment dat, să-şi sune un prieten, care l-a anunţat pe tatăl ei, cel din urmă anunţând poliţiştii din Bârca despre cele petrecute. Oamenii legii au făcut imediat filtre rutiere, fiind anunţaţi şi poliţiştii din localităţile învecinate, astfel că după ce au plecat de la locul faptei, poliţiştii au oprit maşina autorilor în comuna Bârca. Fata a fost audiată, îndrumată către Institutul de Medicină Legală Craiova, de unde a obţinut certificat medico-legal care atestă că a fost victima infracţiunii de viol, având nevoie de 10 zile de îngrijiri medicale pentru vindecarea leziunilor suferite, iar cei trei tineri au fost reţinuţi din noaptea respectivă, iar pe 16 septembrie au fost arestaţi preventiv. Măsura a fost prelungită de instanţă, care le-a respins inculpaţilor toate cererile de înlocuire a arestării preventive cu o măsură mai blândă.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Segarcea au finalizat cercetările şi i-au trimis în judecată pe cei trei, cauza înregistrându-se la Judecătoria Segarcea pe 9 octombrie 2015. Dosarul a fost analizat în procedura camerei preliminare, s-a constatat legalitatea rechizitoriului şi a probelor administrate, iar procesul s-a judecat cu cei trei inculpaţi în stare de arest preventiv. Toţi trei au recunoscut comiterea faptelor şi au cerut să beneficieze de reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă, iar pe 18 februarie a.c. Judecătoria Craiova a pronunţat sentinţa, inculpaţii fiind găsiţi vinovaţi de toate infracţiunile reţinute în sarcina lor şi condamnaţi la pedepse cuprinse între 7 şi 9 ani şi două luni de închisoare cu executare.

Judecătoria Segarcea

Cea mai mare pedeapsă a primit-o Marcel Mustaţă: „1 an închisoare pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, 6 luni închisoare pentru încredinţarea unui vehicul pentru a fi condus pe drumurile publice unei persoane care nu posedă permis de conducere, 2 ani închisoare pentru lipsire de libertate şi 8 ani închisoare pentru viol. Aplică inculpatului MUSTAŢĂ MARCEL pedeapsa cea mai grea de 8 ani închisoare la care adaugă un spor de 1/3 (1 an şi 2 luni închisoare) din totalul celorlalte pedepse, urmând ca inculpatul să execute în total 9 ani şi 2 luni închisoare în regim de detenţie”, după cum se arată în încheierea de şedinţă a instanţei. Ghiţă Baiaram a fost condamnat la o pedeapsă totală de 8 ani închisoare, iar Marin Mustaţă la pedeapsa de 7 ani închisoare. Inculpaţii au de achitat 2353,04 lei daune materiale către Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova şi câte 650 lei cheltuieli judiciare. Până în acest moment toţi inculpaţii au formulat apel împotriva hotărârii Judecătoriei Segarcea, apeluri care se vor judeca la Curtea de Apel Craiova. Cei trei rămân însă după gratii, în stare de arest preventiv.