Începe marea asfaltare în „Bariera Vâlcii”

0
343

Minunea se produce şi în „Bariera Vâlcii”. După o tărăgănare de mai bine de doi ani, începe să se asfalteze primul tronson al străzii. Conform graficului, această primă etapă trebuie să fie gata în trei zile, după care se continuă cu următoarele două tronsoane. Toată strada ar urma să fie asfaltată până la mijlocul acestei luni.

Viceprimarul Craiovei Dan Daşoveanu supraveghează de două săptămâni această lucrare, care pare a fi devenit un cui al lui Pepelea pentru actuala administraţie. Deşi nu era o stradă foarte lungă şi nu au fost nici probleme financiare care ar fi putut să împiedice lucrările, modernizarea arterei s-a prelungit aproape pe tot acest mandat. Efortul viceprimarului, care petrece mai multe ore din zi numai pe şantier, se pare că a dat roade, ajungându-se în acest moment să se toarnă şi stratul de asfalt. „Asfaltarea se va face pe tronsoane pentru a nu se închide, totuşi, întreaga stradă. Am discutat acest lucru şi cu constructorul (n.r. – firma Teldrum) şi a fost de acord să urgentăm cât se poate această lucrare, dat fiind vorba că se află de mult timp în execuţie”, a declarat Dan Daşoveanu.

Primul tronson, gata în trei zile

Lucrarea de asfaltare se va desfăşura pe trei tronsoane, iar primul începe astăzi. Potrivit viceprimarului Craiovei, este vorba de tronsonul cuprins între intersecţiile cu străzile „Toamnei” şi „Parângului”, adică 400 de metri din totalul de 1,4 kilometri cât se va asfalta. „Strada este pregătită şi se poate turna asfalt din plin. Compania de Apă şi-a terminat lucrările pe care le-a avut de efectuat în această zonă, mai sunt de executat doar nişte ieşiri la conductele de apă din intersecţii pe care le va executa însă Tel Drum. Constructorul a promis că va reuşi să se încadreze în termenul impus de noi, adică de trei zile”, a mai spus Daşoveanu.

Întreaga stradă va fi terminată pe 15 martie

Odată cu asfaltul care se va turna pe stradă, vor fi amenajate şi trotuarele, care sunt prevăzute de o parte şi de alta a străzii „Bariera Vâlcii”. Acestea au fost delimitate cu borduri şi mai trebuie să se asfalteze. După ce se va termina primă etapă, se va porni cea de-a doua, apoi ultima. De comun acord cu Teldrum, Primăria Craiova a făcut un grafic de lucrări, conform căruia întreaga investiţie trebuie să fie terminată pe data de 15 martie. „Asta dacă ne va lăsa şi vremea să turnăm asfalt, adică să nu plouă. Oricum, şi dacă vor mai cădea precipitaţii, mai târziu de luna martie nu ne vom duce”, a precizat viceprimarul Dan Daşoveanu.

Lucrările au stagnat doi ani

Strada „Bariera Vâlcii” va fi gata după mai bine de doi de când a intrat în şantier. În octombrie 2013, contractul de 39,89 milioane de lei, echivalentul a 11 milioane de euro, a fost atribuit unei asocieri de firme, formată din Tel Drum – lider de asociere, Dancor Romconstruct, Imob Lux Construct şi Garden Center Grup. Tel Drum a preluat strada „Râului”, Dancor – strada „Caracal”, Imob Lux – strada „Bariera Vâlcii”, iar Garden Center s-a ocupat de spaţiile verzi. Conform caietului de sarcini şi a contractului de execuţie, strada „Bariera Vâlcii” ar fi trebuit să fie gata în nouă luni. Spre disperarea craiovenilor, şantierul a stagnat o perioadă lungă.

Execuţia a fost grăbită la insistenţele cetăţenilor

Presate de reclamaţiile cetăţenilor care nu se mai puteau deplasa pe strada respectivă, în special după ploi, autorităţile locale au cerut explicaţii firmei Tel Drum. Primarul Lia Olguţa Vasilescu şi-a asumat situaţia, spunând, în toamna anului trecut, că toată problema a fost generată de firma Imob Lux Construct care a tras de timp şase luni, iar în final a spus că nu mai poate termina lucrarea. Edilul a promis, la vremea respectivă, că societatea cu pricina nu va mai fi primită la nici o licitaţie care va fi lansată de Primăria Craiova. La insistenţele municipalităţii, Tel Drum a intrat în locul Imob Lux. Nici de această dată ritmul de lucru nu a fost unul mulţumitor, drept pentru care ambii viceprimari, Mihail Genoiu şi acum, Dan Daşoveanu, au fost desemnaţi să supravegheze lucrările.