Dragan Aleksic îi va antrena pe baschetbaliştii Craiovei

0
127

Adus în locul lui Oliver Popovic, fostul tehnician al campioanei Ungariei va fi ajutat de Vladimir Vukasnovic şi de Cătălin Burlacu

Sârbul Dragan Aleksic va fi noul antrenor al echipei de baschet a Craiovei, a anunţat într-o conferinţă de presă directorul SCM Craiova, Marius Barcan. Sârbul de 46 de ani a antrenat în Ungaria echipa Szolnoki Olaj, cu care a câştigat de trei ori campionatul ţării vecine şi participat în Liga Adriatică şi în Eurochallenge Cup. Dragan Aleksic va fi trecut în organigramă pe funcţia de director tehnic, antrenor principal fiind instalat fostul secund, Vladimir Vuksanovic, iar secund a fost învestit Cătălin Burlacu, care va fi antrenor-jucător. „Ultimele evenimente au creat o imagine negativă clubului nostru, aşa că am reziliat contractul antrenorului Oliver Popovic, iar frâiele au fost preluate de Vuksanovic şi Burlacu, iar cât mai curând va sosi şi noul director tehnic, Dragan Aleksic. Echipa a îndeplinit deja obiectivul, dar i-am rugat pe jucători să încerce mai mult, să joace de plăcere. Avem al optulea buget din Liga Naţională şi suntem pe locul 5, aşa că nu avem ce le reproşa” a spus Marius Barcan, care a adăugat că speră ca FRB să nu ia vreo măsură împotriva echipei de baschet a Craiovei, după evenimentele de la ultimul meci. Fostul antrenor, Oliver Popovic, a fost găsit principal vinovat pentru scandalul de la Oradea, el reziliindu-şi contractul cu gruparea din Bănie. Popovic şi-a îndemnat jucătorii să facă faulturi în serie pentru a fi eliminaţi, iar la final echipa avea pe teren doar 4 jucători. „Ne-am luat rămas bun de la Oliver Popovic, el a făcut nişte greşeli şi a suportat consecinţele” a declarat fostul secund al lui Oliver Popovic, Vladimir Vuksanovic.

Cătălin Burlacu a declarat că vina pentru ceea ce s-a întâmplat la Oradea îi aparţine exclusiv fostului antrenor, Oliver Popovic: „Trecem printr-o perioadă nefastă, dar sper să revenim mai puternici. Îmi cer şi eu scuze pentru ce s-a întâmplat la Oradea, dar cine a greşit a şi plătit, antrenorul şi-a asumat răspunderea pentru acţiunile sale. A fost modul său de a protesta faţă de arbitraj, noi doar am executat ordinele sale, ca nişte soldaţi. Aleksic este un fin cunoscător al baschetului şi sper să schimbe jocul nostru în bine, noi îl vom ajuta şi ne vom schimba şi atitudinea”. Mâine, de la ora 19.45, SCMU Craiova dispută derby-ul cu Steaua, în deplasare.