Concursuri pe tema igienei la şcoală şi acasă pentru copiii

0
146

Domestos în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, continuă proiectul educaţional „Igiena acasă şi la şcoală” în anul şcolar 2011 – 2012. Programul, aflat la a treia ediţie, se desfăşoară în 10 judeţe din ţară: Bucureşti, Călăraşi, Constanţa, Dolj, Giurgiu, Gorj, Ialomiţa, Olt, Tulcea şi Vâlcea, implicând peste 30.000 de copii din 200 de şcoli şi 200 de grădiniţe Scopul proiectului este creşterea gradului de informare şi conştientizare a copiilor cu privire la importanţa igienei şi a sănătăţii, precum şi la formarea abilităţilor de menţinere a igienei personale şi colective.  Platforma online a programului este pe site-ul www.zeromicrobi.ro.

Concurs de poveşti pentru preşcolari

Componenta dedicată copiilor din sistemul preşcolar se desfăşoară în 200 de grădiniţe din ţară. Pentru preşcolari,  Domestos, în parteneriat cu Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, au creat şi distribuit o cărticică educaţională pentru copii, prin intermediul căreia aceştia au posibilitatea să înveţe despre igienă. De asemenea, în premieră, preşcolarii sunt invitaţi să participe la un concurs de poveşti pe tema igienei în care îşi pot folosi imaginaţia şi cunoştinţele dobândite în cadrul proiectului.

Elevii vor avea de făcut o mascotă

Componenta dedicată copiilor din sistemul de învăţământ primar constă într-un concurs în care elevii participanţi au sarcina de a crea o mascotă reprezentativă pentru igienă, confecţionată din materiale reciclabile. Astfel, elevii vor învăţa atât despre importanţa igienei, cât şi despre caracterul obligatoriu al reciclării.

Cea de-a treia componentă, adresată şcolarilor din gimnaziu, are ca scop dezvoltarea unei campanii de igienă în şcoală pornind de la mesajele campaniei “Igiena acasă şi la şcoală: 100% sănătate, 0% microbi.” Noutatea în cadrul acestei componente este faptul că în fiecare şcoală se va alege un reprezentant, membru al Consiliului Elevilor, pe care experţii Unilever şi MECTS îl vor forma ca ”Expert în Igienă” şi care va coordona activităţile din şcoala sa. De asemenea, elevii din ciclul gimnazial vor primi ghiozdane cu materiale ajutătoare în crearea campaniei: lipici, bloc de desen, carioci, stickere. Campania educaţională „Igiena acasă şi la şcoală” este un pas important în crearea unor generaţii mai responsabile şi mai preocupate de sănătatea lor.