Elevii şi mediul de afaceri, parteneri pentru o zi

0
1532

Junior Achievement România, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj organizează, astăzi, la Craiova, evenimentul „Job Shadow Day”„Parteneri pentru o zi”, care se adresează elevilor din clasele a XI-a şi a XII-a. 200 de liceeni vor vizita 35 de companii şi instituţii locale şi vor fi pentru o zi angajaţi la una dintre companii sau instituţii pentru a putea dobândi o mai bună perspectivă despre ceea ce presupun anumite joburi din ramura pe care şi-au ales-o, despre responsabilităţi şi munca în echipă.

Participanţii la acest eveniment provin din opt unităţi de învăţământ Grupul Şcolar “Matei Basarab”, Colegiul Naţional “Carol I”, Colegiul Naţional “Elena Cuza”, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară, Colegiul Naţional “Fraţii Buzeşti”, Liceul Teoretic “Henri Coandă”, Liceul Teoretic “Tudor Arghezi”, Grupul Şcolar Electroputere, Colegiul Tehnic “Constantin Brâncuşi”.

„Job Shadow Day” este un parteneriat internaţional între comunitatea de afaceri şi mediul educaţional, destinat familiarizării tinerei generaţii cu piaţa forţei de muncă. Programul, care în România este deja la a noua ediţie, se desfăşoară în 11 locaţii din ţară, dar şi în 10 ţări din Europa, SUA, Canada, Hong Kong şi Japonia.