„Democraţia parlamentară din România a murit!”

0
1936

Valeriu Zgonea

Guvernul Băsescu – Boc – Udrea sapă temeinic la temelia democraţiei româneşti. Actualii guvernanţi au reuşit să compromită însăşi ideea de democraţie în România, instaurând un regim dictatorial dispreţuitor şi cinic. Şeful statului desfăşoară o campanie furibundă împotriva Parlamentului, care este „organul reprezentativ suprem al poporului şi unica autoritate legiuitoare a ţării”, potrivit Constituţiei României.

«Guvernul, făcut preş la picioarele preşedintelui Traian Băsescu, conduce numai prin Ordonanţe de Urgenţă, ocolind instituţia fundamentală a democraţiei. Legi foarte importante pentru cetăţenii României sunt adoptate prin procedeul asumării răspunderii, intrând cu bocancii în câmpul de acţiune al forului legiuitor şi încălcând prevederile (contrar prevederilor Regulamentului) unui deputat neafiliat să facă parte din Comisia de regulament. „Cireaşa de pe tort” a fost pusă pe 15 septembrie 2010, când am asistat la cea mai mare fraudă din istoria modernă a României! După părăsirea plenului de către grupurile parlamentare ale PSD şi PNL, preşedintele Camerei Deputaţilor a văzut dublu şi a numărat 175 de voturi „pentru”, deşi în sală nu erau nici o sută de parlamentari. Prin fraudă şi minciună a fost adoptată Legea Pensiilor, care a afectat 6 milioane de cetăţeni ai României! Doamna Roberta Anastase a fost felicitată călduros de conducerea PD-L, de prim-ministrul Guvernului, pentru acest furt pe faţă, pentru modul în care şi-a bătut joc de Parlament şi de pensionarii României!», a declarat deputatul PSD Valeriu Zgonea

„Politica pumnului în gură!”

În acest moment, actuala Putere vrea să fie total ignorat principiul configuraţiei politice iniţiale, care evidenţiază rezultatul alegerilor, deci voinţa alegătorilor. Iar voinţa alegătorilor este esenţa democraţiei! „Ţinând cont de o majoritate conjuncturală, bazată pe interese de moment (politice sau de altă natură), pe trădare, manipulare şi şantaj, Parlamentul nu mai exprimă şi nu mai reprezintă voinţa poporului! Se urmăreşte, de asemenea, acordarea de puteri sporite preşedintelui Camerei, inclusiv dreptul de a decide sistarea lucrărilor dacă acesta consideră că se obstrucţionează lucrările plenului. Această măsură nu reprezintă altceva decât politica pumnului în gură! Dacă ceea ce se spune în cadrul dezbaterilor nu-i convine preşedintelui Camerei, opreşte dezbaterile!”, a mai spus Valeriu Zgonea.